Tinka šeimyniniams arbatos vakarėliams, svečiams vaišinti, galima patiekti su ledais arba naudoti kepiniuose, konditerijoje. Spektras platus, privalumų daug, o skonis tiesiog neįtikėtinas!
Pagaminsite per: | 50 min. |
Kategorija: | Uogienė |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 10 |
Paruošimas
1. Spanguoles išrūšiuokite ir gerai nuplaukite. Sudėkite į kiaurasamtį.
2. Uogas sudėkite į puodą storu dugnu ir apibarstykite cukrumi. Palikite kelioms valandoms, kad spanguolės išsiskirtų sultys. Kartais tai gali užtrukti iki dienos – būkite tam pasiruošę.
3. Kai spanguolės išskirs sultis, uždėkite puodą ant vidutinės ugnies ir užvirkite.
4. Užvirus sumažinkite ugnį ir virkite dar 40-50 minučių, nuimdami putas ir nuolat maišydami, kad uogienė nepridegtų.
5. Pabaigoje suberkite cinamoną ir gvazdikėlius, išmaišykite.
6. Spanguolių uogienę supilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainius ir uždenkite verdančiame vandenyje išvirusiais dangteliais.
7. Apverskite ir apvyniokite antklode, kol visiškai išdžius. Laikyti vėsioje, tamsioje vietoje.
2. Uogas sudėkite į puodą storu dugnu ir apibarstykite cukrumi. Palikite kelioms valandoms, kad spanguolės išsiskirtų sultys. Kartais tai gali užtrukti iki dienos – būkite tam pasiruošę.
3. Kai spanguolės išskirs sultis, uždėkite puodą ant vidutinės ugnies ir užvirkite.
4. Užvirus sumažinkite ugnį ir virkite dar 40-50 minučių, nuimdami putas ir nuolat maišydami, kad uogienė nepridegtų.
5. Pabaigoje suberkite cinamoną ir gvazdikėlius, išmaišykite.
6. Spanguolių uogienę supilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainius ir uždenkite verdančiame vandenyje išvirusiais dangteliais.
7. Apverskite ir apvyniokite antklode, kol visiškai išdžius. Laikyti vėsioje, tamsioje vietoje.
Ingredientai
* Spanguolės 1200 g
* Cukrus 1 kg
* Malto cinamono 1 arb. š.
* Gvazdikėliai 2 vnt.
* Cukrus 1 kg
* Malto cinamono 1 arb. š.
* Gvazdikėliai 2 vnt.
Siųsti atsiliepimą