Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Spanguolių uogienė žiemai

Tinka šeimyniniams arbatos vakarėliams, svečiams vaišinti, galima patiekti su ledais arba naudoti kepiniuose, konditerijoje. Spektras platus, privalumų daug, o skonis tiesiog neįtikėtinas!

Pagaminsite per:50 min.
Kategorija:Uogienė
Virtuvė:Lietuviška
Porcijos:10
Paruošimas
1. Spanguoles išrūšiuokite ir gerai nuplaukite. Sudėkite į kiaurasamtį.

2. Uogas sudėkite į puodą storu dugnu ir apibarstykite cukrumi. Palikite kelioms valandoms, kad spanguolės išsiskirtų sultys. Kartais tai gali užtrukti iki dienos – būkite tam pasiruošę.

3. Kai spanguolės išskirs sultis, uždėkite puodą ant vidutinės ugnies ir užvirkite.

4. Užvirus sumažinkite ugnį ir virkite dar 40-50 minučių, nuimdami putas ir nuolat maišydami, kad uogienė nepridegtų.

5. Pabaigoje suberkite cinamoną ir gvazdikėlius, išmaišykite.

6. Spanguolių uogienę supilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainius ir uždenkite verdančiame vandenyje išvirusiais dangteliais.

7. Apverskite ir apvyniokite antklode, kol visiškai išdžius. Laikyti vėsioje, tamsioje vietoje.
Ingredientai
* Spanguolės 1200 g
* Cukrus 1 kg
* Malto cinamono 1 arb. š.
* Gvazdikėliai 2 vnt.
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Panašus straipsniai