„Temaki“ suši su upėtakiu ir avokadu.Visi ingredientai, suvynioti į "Nori" lapą. Greitas ir skanus patiekalas.
Pagaminsite per: | 45 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Ryžius nuplaukite šaltu vandeniu, kol jie bus visiškai skaidrūs. Sudėkite nuplautus ryžius į keptuvę su storu dugnu ir užpilkite stikline šalto vandens. Kai vanduo užvirs, sumažinkite šilumą, tada virkite dar 10 minučių uždengę dangčiu. Po to palikite ryžius dar 15 minučių pastovėti.
2. Marinatas. Supilkite į dubenį 3-4 šaukštus labai šalto, bet virinto vandens, įdėkite druskos ir cukraus, viską gerai išmaišykite.
3. Palaukite, kol ryžiai atvės (turėtų būti kambario temperatūros). Tada sumaišykite su paruoštu marinatu.
4. Supjaustykite avokadą į 2 dalis, nulupkite ir pašalinkite sėklą.
5. Supjaustykite juostelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis.
6. "Nori" lapą perpjaukite į 2 lygias dalis išilgai ilgesnės pusės.
7. Paimkite vieną "Nori" lapo pusę, uždėkite ant jo 1 valg. šaukštą ryžių. Pamerkite pirštus į vandenį ir ryžius išlyginkite, kad galiausiai užimtų pusę lapo.
8. Ryžius sutepkite nedideliu kiekiu wasabi padažu.
9. Prieš dedant ingredientus, padalinkite juos į 4 lygias dalis. Tada lapo krašte įdėkite upėtakio gabaliukus, supjaustytus mažomis lazdelėmis.
10. Po to sudėkite avokado griežinėlius.
11. Įdėkite keletą žalių svogūnų laiškų ir padėkite jas šalia žuvies ir avokado.
12. Atsargiai suvyniokite į kūgį, tada sudrėkinkite lapo kraštus šaltu vandeniu, kad jie gerai priliptų.
13. Į gautą ritinį supilkite nedidelį kiekį sojos padažo ir įpilkite papildomą šaukštą wasabi.
2. Marinatas. Supilkite į dubenį 3-4 šaukštus labai šalto, bet virinto vandens, įdėkite druskos ir cukraus, viską gerai išmaišykite.
3. Palaukite, kol ryžiai atvės (turėtų būti kambario temperatūros). Tada sumaišykite su paruoštu marinatu.
4. Supjaustykite avokadą į 2 dalis, nulupkite ir pašalinkite sėklą.
5. Supjaustykite juostelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis.
6. "Nori" lapą perpjaukite į 2 lygias dalis išilgai ilgesnės pusės.
7. Paimkite vieną "Nori" lapo pusę, uždėkite ant jo 1 valg. šaukštą ryžių. Pamerkite pirštus į vandenį ir ryžius išlyginkite, kad galiausiai užimtų pusę lapo.
8. Ryžius sutepkite nedideliu kiekiu wasabi padažu.
9. Prieš dedant ingredientus, padalinkite juos į 4 lygias dalis. Tada lapo krašte įdėkite upėtakio gabaliukus, supjaustytus mažomis lazdelėmis.
10. Po to sudėkite avokado griežinėlius.
11. Įdėkite keletą žalių svogūnų laiškų ir padėkite jas šalia žuvies ir avokado.
12. Atsargiai suvyniokite į kūgį, tada sudrėkinkite lapo kraštus šaltu vandeniu, kad jie gerai priliptų.
13. Į gautą ritinį supilkite nedidelį kiekį sojos padažo ir įpilkite papildomą šaukštą wasabi.
Ingredientai
* pusė citrinos
* ryžiai suši (220 g)
* wasabi padažas (20 g)
* avokadas (1 vnt.)
* keletą svogūnų laiškų
* granuliuoto cukraus (apie 10 g)
* sūdytas upėtakis (150 g)
* jūros druska (5 g)
* ryžių actas (15 ml)
* "nori" jūros dumblių (2 lapai)
* ryžiai suši (220 g)
* wasabi padažas (20 g)
* avokadas (1 vnt.)
* keletą svogūnų laiškų
* granuliuoto cukraus (apie 10 g)
* sūdytas upėtakis (150 g)
* jūros druska (5 g)
* ryžių actas (15 ml)
* "nori" jūros dumblių (2 lapai)
Siųsti atsiliepimą