Tarkuotas pyragas

Kai tik norite saldžių kepinių, iškart pagalvokite apie tarkuotą pyragą. Tai labai paprasta ir stebėtinai skanu - puikus derinys mėgstantiems greitus receptus.

Pagaminsite per:30 min.
Kategorija:Pyragai
Virtuvė:Lietuviška
Porcijos:6
Paruošimas
1. Paruoškite įdarą. Puode sumaišykite juoduosius serbentus (400 g) arba bet kurias kitas uogas su cukrumi (200 g). Dėkite ant didelės ugnies 2-3 minutes, kol sultys pradės tekėti ir cukrus ištirps. Nepamirškite nuolat maišyti, kad uogos nesudegtų. Dabar sumažinkite ugnį iki minimalios ir virkite masę 15-20 minučių. Kaip patikrinti, ar uogienė paruošta? Prieš gamindama paimu dubenėlį ir nusinešu į šaldiklį, kad atvėstų. Norėdamas patikrinti, ar uogienė jau paruošta, užmetu uogienę ant šalto lėkštės paviršiaus ir pakreipiu lėkštę iš vienos pusės į kitą. Jei atliekant šias manipuliacijas lašas išlaiko savo formą ir neišsilieja, uogienė yra paruošta ir ją galima nukelti nuo ugnies. Jei ji vis tiek plečiasi, reikia dar šiek tiek pavirti.

2. Smulkiai supjaustykite baziliko lapelius (5 šakeles) ir likus kelioms minutėms iki uogienės ruošimo įpilkite juos į karštą uogienę. Maišykite. Pyrago įdaras paruoštas - dabar galite minkyti tešlą.

3. Sviestą (200 g) supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį. Leiskite jam šiek tiek ištirpti kambario temperatūroje.

4. Į dubenį su ištirpintu sviestu suberkite vanilinį cukrų (10 g), druską ir cukrų (250 g).

5. Plaktuvu plakite mišinį, kol jis visiškai susimaišys ir taps purus. Tam galite naudoti automatinį maišytuvą. Aš asmeniškai tingiu plauti indus, todėl stengiuosi išsiversti su kuo mažiau prietaisų. Jis bus toks pat geras!

6. Po vieną įmuškite kiaušinius (2 vnt.) ir toliau plakite, kol masė taps vientisa.

7. Dabar reikia suberti miltus (420 g) ir kepimo miltelius (10 g).

8. Užminkykite minkštą ir plastišką tešlą. Stenkitės minkyti kuo mažiau, nes sausainių tešla nemėgsta perkaisti nuo rankų karščio.

9. Dabar iš visos tešlos masės atskirkite 1/3 tešlos - tai bus pyrago pagrindas. Iš tikrųjų yra du tarkuoto pyrago gaminimo variantai. Mažesniąją dalį galite naudoti kaip pagrindą, o ant viršaus užtarkuoti likusias 2/3 tešlos. Tuomet pyragas bus labiau išsipūtęs. Jei norite, kad pyragas būtų plonesnis ir traškesnis, iškočiokite 2/3 tešlos, o likusią mažesnę dalį padėkite į šaldiklį ir tada ją sutarkuokite. Skonis dėl to labai nesikeis.

10. Didžiąją dalį tešlos suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldiklį. Leiskite tešlai šiek tiek atvėsti ir užšaldyti, kad būtų lengviau ją sutarkuoti. Mažesnę tešlos dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve pailsėti, taip pat 30 minučių. Po šio laiko jis bus dar plastiškesnis ir lengviau iškočiojamas.

11. Iš šaldytuvo išimkite mažesnę tešlos dalį ir iškočiokite tarp dviejų pergamento lakštų 3-4 mm storio sluoksniu. Perkelkite jį į kepimo skardą su apatiniu pergamentu ir suformuokite pyragą.

12. Pyrago pagrindą aptepkite jau atvėsusia uogiene. Iš šaldiklio išimkite antrąją tešlos dalį ir užtarkuokite ją ant uogienės, tolygiai paskirstydami po visą pagrindo paviršių.

13. Pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 25-30 minučių. Pyragas turi būti gerai parudavęs. Leiskite paruoštam pyragui šiek tiek atvėsti ir supjaustykite jį porcijomis.
Ingredientai
* Tešlai:
* 420 g kvietinių miltų
* 200 g sviesto
* 250 g cukraus
* 10 g vanilinio cukraus
* 2 kiaušiniai
* 10 g kepimo miltelių
* žiupsnelis druskos
* Įdarui:
* 400 g juodųjų serbentų (šviežių arba šaldytų)
* 200 g cukraus
* 5 bazilikų šakelių
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: