Tikri prancūziški Macarons jūsų virtuvėje

Legendinis, tradicinis Prancūzų desertas - Macarons! Vadovaudamiesi šiuo receptu iškepsite puikius ir be galo skanius Macarons sausainius/pyragėlius.

Pagaminsite per:120 min.
Porcijos:25
Paruošimas
1. Pirma kepame Macarons sausainius:

2. Įkaitinkite orkaitę iki 150°C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.

3. Migdolų miltus* sumaišykite su milteliniu cukrumi. Sudėkite į maisto smulkintuvą ir permalkite – smulkintuvą ijungę laikykite porą minučių.

4. Permaltus miltus su milteliniu cukrumi išsijokite į dubenį per pakankamai smulkų sietelį.

5. Paruoštą mišinį tolygiai paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Džiovinkite įkaitintoje orkaitėje 5 minutes.

6. Iš orkaitės išimtus miltus palikite atvėsti. Tuomet dar kartą išsijokite į didelį dubenį.

7. Kitame dubenyje išplakite sendintus kiaušinių baltymus**. Elektriniu plaktuvu paplakite, kol baltymai suputos. Tuomet suberkite cukrų ir plakite iki standžių, blizgančių putų. Baltymus išplakite labai stropiai ir sąžiningai – išėmus plakiklio šluotelę iš dubens su baltymais, ant jos turi likti standi baltymų kepurė. O, dubenį su baltymais apvertus “aukštyn kojom”, baltymai turi tvirtai laikytis dubenyje.

8. Išplaktus baltymus sudėkite į dubenį su išsijotais migdolų miltais.

9. Silikonine mentele ar mediniu šaukštu išmaišykite baltymus su migdolų miltais. Maišykite iš apačios į viršų – atsargiais, bet tvirtais judesiais. Tešlos negalima permaišyti – jai sumaišyti turi užtekti iki 50 judesių. Kai tik matote, kad baltymai su migdolų miltais susimaišė ir masė tapo vientisa, nustokite maišyti. Nuo to, kaip išmaišėte tešlą, priklausys jos tirštumas. Šaukštelį tešlos padėkite ant kepimo popieriaus; jos paviršius turi išsilyginti ir paviršiaus plotas tik šiek tiek išsiplėsti į šonus. Jei tešla per tiršta, pamaišykite ją dar porą kartų. Jei tešla per skysta, reiškia, kad tešlą permaišėte (to pataisyti, sako, jau nebeįmanoma).

10. Paruoštą tešlą supilkite į konditerinį maišelį paprastu apvaliu antgaliu (arba į paprastą maišelį, o jo kampą prakirpkite). Ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos išspauskite maždaug 3 cm pločio apvalius sausainius.

11. Palikite juos pastovėti kambario temperatūroje 60 minučių.

12. Įkaitinkite orkatę iki 155°C temperatūros.

13. Kepkite macarons įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje, 13 minučių.

14. Iškepusius macarons išimkite iš orkaitės. Kelias minutes atvėsinkite kambario temperatūroje, o tuomet perkelkite ant grotelių.

15. Antra, paruošiame pertepimą:

16. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose ims putoti.

17. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į grietinėlę sulaužytą šokoladą ir sviestą.

18. Palikite porą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite iki vientisos masės.

19. Atvėsinkite šokoladinį kremą šaldytuve, kol taps tirštas, tepamos konsistencijos (tam gali prireikti poros valandų).

20. Trečia, pertepame, sujungiame Macarons sausainius:

21. Suporuokite iškeptus migdolinius morengus į poras pagal dydį.

22. Į konditerinį maišelį sudėkite šokoladinį kremą. Ant vieno morenginio sausainio pusės išspauskite maždaug arbatinį šaukštelį kremo. Uždenkite kitu morenginiu sausainiu ir lengvai paspauskite.

23. Laikykite macarons sandarioje, orui nepralaidžioje dėžutėje ar indelyje.
Ingredientai
Sausainiams:
Migdolų miltai - 90g (galit naudot maltus migdolus be luobelių)
Cukraus pudra - 175g
Cukrus - 45g
Kiaušinio baltymai - 3vnt
Jeigu ketinate gaminti spalvotus - keli lašai maistinių dažų
Įdarui:
Maskarponės kremas - 150g
Liofilizuotų uogų milteliai arba granulės
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button