Kalėdinis punšas geriamas karštas, jį virti nelengva, bet bene skaniausias iš karštų alkoholinių gėrimų. Jei tradicinis šampanas ar vynas ant stalo jau šiek tiek atsibodo, pabandykite kalėdinį punšą.
Pagaminsite per: | 20 min. |
Kategorija: | Gėrimai |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Rafinuotu cukrumi įtrinkite citrinos ir apelsino žievelę, užpilkite karšta arbata.
2. Tada trynius gerai išmaišykite su cukrumi.
3. Toliau maišykite trynius ir supilkite arbatos sirupą.
4. Toliau plakite mišinį ant ugnies 4-5 minutes. Jokiu būdu negalima leisti mišiniui užvirti.
5. Nukelkite nuo ugnies, įpilkite konjako, citrinos ir apelsinų sulčių. Gerai išmaišykite.
6. Išpilstykite į taures ar puodelius, patiekite ir gerkite karštą.
2. Tada trynius gerai išmaišykite su cukrumi.
3. Toliau maišykite trynius ir supilkite arbatos sirupą.
4. Toliau plakite mišinį ant ugnies 4-5 minutes. Jokiu būdu negalima leisti mišiniui užvirti.
5. Nukelkite nuo ugnies, įpilkite konjako, citrinos ir apelsinų sulčių. Gerai išmaišykite.
6. Išpilstykite į taures ar puodelius, patiekite ir gerkite karštą.
Ingredientai
* rafinuotas cukrus - 200 g
* stipri arbata - 200 g
* kiaušinių tryniai - 8 vnt.
* cukrus - 8 šaukštai
* citrina - 2 vnt.
* oranžinė - 1 vnt.
* konjakas arba romas - 200 ml
* stipri arbata - 200 g
* kiaušinių tryniai - 8 vnt.
* cukrus - 8 šaukštai
* citrina - 2 vnt.
* oranžinė - 1 vnt.
* konjakas arba romas - 200 ml
Siųsti atsiliepimą