Tiramisu

'Tiramisu' - tai klasikinis itališkas desertas. Jis atsirado viduramžių laikais Trevise - mieste, esančiame šiaurės Italijoje. Iki pat šių laikų Tiramisu žavi savo skonine derme bei harmonija.

Pagaminsite per:100 min.
Paruošimas
1. Ištrinkite trynius su cukrumi, statykite dubenį virš puodo su verdančiu vandeniu, sumažinkite ugnį ir, kaitindami trynių mišinį, plakite apie 10 min. Paruošta masė turi būti tiršta. Masę atšaldykite.

2. Į atvėsusią masę sudėkite maskarponės sūrį, išmaišykite ir toliau ją laikykite šaldytuve.

3. Atskirame dubenyje iki standumo išplakite grietinėlę, ją sudėkite į sūrio-kiaušinių masę ir lengvai išmaišykite.

4. Dubeny sumaišykite šaltą kavą su alkoholiu.

5. "Ponių piršteliais" išklokite torto formos (ar kito pasirinkto indo) dugną bei apdėkite šonus. Apšlakstykite išdėliotus sausainius kavos ir alkoholio mišiniu.

6. Ant drėgnų sausainių sudėkite pusę kremo masės. Tokį sluoksniavimą vėl pakartokite.

7. Viršutinį kremo sluoksnį apibarstykite kakavos milteliais bei tarkuotu šokoladu.

8. Uždenkite gautą desertą maistine plėvele ir laikykite šaldytuve 6-12 val. (galima ir per naktį).
Ingredientai
6 kiaušinių tryniai
250 ml cukraus
500 ml maskarponės sūrio
450 ml plakamosios grietinėlės (25% ar riebesnės), šaltos
400 g sausainių "Ponių piršteliai"
70 ml juodos kavos, atšaldytos
1-3 v. š. romo (tinka konjakas, kavos skonio likeris)
1 a. š. kakavos miltelių
50 g juodojo, kartaus šokolado
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button