Tikras Lietuviškas patiekalas - Bulviniai vėdarai. Geras, patikimas receptas. Labiausiai tinka pietums savaitgalį!
Pagaminsite per: | 90 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Bulves nulupkite, nuplaukite ir smulkia tarka sutarkuokite.
2. Nusunkite perteklinį skystį.
3. Užpilkite karštu pienu ir išmaišykite.
4. Šaltai rūkytą kiaulienos šoninę smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su svogūnais.
5. Iš keptuvės viską suverskite į paruoštas bulves, įdėkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
6. Žarnas gerai išvalykite, ištrinkite su druska ir česnaku, išplaukite ir prikimškite bulvių įdaro.
7. Kepimo skardą ištepkite aliejumi ir sudėkite prikimštas žarnas, keliose vietose jas subadykite adata, kad kepdamos nesutrūkinėtų arba jei nenorite subadyti adata, tiesiog neprikimškite per daug bulvių.
8. Kepkite orkaitėje (180-200 laipsnių temperatūroje), retkarčiais viršų palaistant aliejumi. Įpusėjus kepimui apverskite. Kepkite kol gražiai apskrus - apie 40 minučių. Patiekite su spirgučiais ir grietine.
2. Nusunkite perteklinį skystį.
3. Užpilkite karštu pienu ir išmaišykite.
4. Šaltai rūkytą kiaulienos šoninę smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su svogūnais.
5. Iš keptuvės viską suverskite į paruoštas bulves, įdėkite druskos ir pipirų, išmaišykite.
6. Žarnas gerai išvalykite, ištrinkite su druska ir česnaku, išplaukite ir prikimškite bulvių įdaro.
7. Kepimo skardą ištepkite aliejumi ir sudėkite prikimštas žarnas, keliose vietose jas subadykite adata, kad kepdamos nesutrūkinėtų arba jei nenorite subadyti adata, tiesiog neprikimškite per daug bulvių.
8. Kepkite orkaitėje (180-200 laipsnių temperatūroje), retkarčiais viršų palaistant aliejumi. Įpusėjus kepimui apverskite. Kepkite kol gražiai apskrus - apie 40 minučių. Patiekite su spirgučiais ir grietine.
Ingredientai
* 1 kg bulvių
* 150 ml pieno
* 100 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės
* 1 vnt. svogūno
* Druska (pagal skonį)
* Malti juodieji pipirai (pagal skonį)
* Kiaulės žarnos
* 150 ml pieno
* 100 g šaltai rūkytos kiaulienos šoninės
* 1 vnt. svogūno
* Druska (pagal skonį)
* Malti juodieji pipirai (pagal skonį)
* Kiaulės žarnos
Siųsti atsiliepimą