Tradicinių čeburėkų receptas su mėsa

Šie puikaus skonio tradiciniai Čeburekai tikrai jums patiks, kadangi naudojama tešla - su kefyru. Ši tešla elastingesnė ir sugeria mažiau riebalų nei klasikinė tešla.

Pagaminsite per:60 min.
Porcijos:7
Paruošimas
1. Tešlos kepimas.

2. Dubenyje sumaišykite kefyrą, kiaušinį druską ir degtinę. Įpilkite 80% miltų ir pradėkite minkyti tešlą, palaipsniui įpildami miltų, kad gautumėte norimą tešlos klampumą.

3. Apvyniokite tešlą plėvele ir palikite pailsėti 20-30 minučių. Tuo tarpu paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.Sumaišykite.

4. Dėl patogumo tešlą ir įdarą padalinkite į 16 dalių.

5. Kiekvieną tešlos rutulį plonai iškočiokite. Įdėkite įdarą ir paskirstykite.

6. Šlapiu pirštu lengvai sutepkite tešlos kraštą, apvyniokite laisvą dalį ant įdaro ir suspauskite.

7. Apipjaustykite kraštą garbanotu peiliu (nebūtina).

8. Kepkite įkaitintame aliejuje (gruzdinimo temperatūra - 180 laipsnių) iki auksinės rudos spalvos.

9. Iškeptus čeburekus padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.
Ingredientai
* Tešlai:
* Kefyro 300 g
* Kiaušinis 1 vnt
* Druska 1/2 šaukštelio
* Miltų 500 g
* Degtinė 4 a. šaukšteliai
* Įdarui:
* Malta mėsa (kiauliena arba kita mėsa) 800 g
* Didelis svogūnas 1 vnt
* Česnakai 2 skiltelės
* Petražolių 20 g
* Druskos ir pipirų pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: