Trintos žirnių sriubos receptas
Ši trinta žirnių sriuba turi ypatingą skonį dėka šviežių žaliųjų žirnelių, o pridedami žirnių ūgliai suteikia patiekalui gyvumo ir lengvumo. Pasigaminkite, tikrai nenusivilsite!
Pagaminsite per: | 30 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Paimkite puodą sriubai, jame įkaitinkite 5 šaukštus alyvuogių aliejaus. Sudėkite susmulkintus česnakus, supjaustytą salierą ir smulkiai supjaustytus svogūnėlius. Pakepkite 4-5 minutes, maišydami, kol suminkštės.
2. Sudėkite susmulkintus porus, įdėkite druskos ir pipirų. Maišant turėtų išsiskirti iš daržovių sultys.
3. Supilkite žirnius, užpilkite sultiniu ir užvirkite. Troškinkite apie 5 minutes. Sudėkite susmulkintus žirnių daigus (ūglius) ir virkite dar minutę.
4. Supilkite pusę sriubos į trintuvą, suberkite baziliką ir suplakite, kol gausis tiršta sriuba. Viską supilkite atgal į puodą ir išmaišykite. Įdėkite druskos ir pipirų. Paragaukite.
5. Patiekite papuošdami kiekvieną porciją žirnių daigais (ūgliais) ir užpildami ant jų šiek tiek alyvuogių aliejaus.
2. Sudėkite susmulkintus porus, įdėkite druskos ir pipirų. Maišant turėtų išsiskirti iš daržovių sultys.
3. Supilkite žirnius, užpilkite sultiniu ir užvirkite. Troškinkite apie 5 minutes. Sudėkite susmulkintus žirnių daigus (ūglius) ir virkite dar minutę.
4. Supilkite pusę sriubos į trintuvą, suberkite baziliką ir suplakite, kol gausis tiršta sriuba. Viską supilkite atgal į puodą ir išmaišykite. Įdėkite druskos ir pipirų. Paragaukite.
5. Patiekite papuošdami kiekvieną porciją žirnių daigais (ūgliais) ir užpildami ant jų šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Ingredientai
Žaliųjų žirnelių 300 g
Vištienos sultinio 900 ml
Žirnių daigų (ūglių) 100 g
Baziliko (šiek tiek)
Mažųjų svogūnėlių 5 vnt
Porų 3 vnt
Česnakų 3 skiltelės
Salierų šaknies 1 vnt
Alyvuogių aliejaus 5 v. šaukštai
Menas l
Druskos (pagal skonį)
Pipirų (pagal skonį)
Vištienos sultinio 900 ml
Žirnių daigų (ūglių) 100 g
Baziliko (šiek tiek)
Mažųjų svogūnėlių 5 vnt
Porų 3 vnt
Česnakų 3 skiltelės
Salierų šaknies 1 vnt
Alyvuogių aliejaus 5 v. šaukštai
Menas l
Druskos (pagal skonį)
Pipirų (pagal skonį)
Siųsti atsiliepimą