Trintos žirnių sriubos receptas

Ši trinta žirnių sriuba turi ypatingą skonį dėka šviežių žaliųjų žirnelių, o pridedami žirnių ūgliai suteikia patiekalui gyvumo ir lengvumo. Pasigaminkite, tikrai nenusivilsite!

Pagaminsite per:30 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Paimkite puodą sriubai, jame įkaitinkite 5 šaukštus alyvuogių aliejaus. Sudėkite susmulkintus česnakus, supjaustytą salierą ir smulkiai supjaustytus svogūnėlius. Pakepkite 4-5 minutes, maišydami, kol suminkštės.

2. Sudėkite susmulkintus porus, įdėkite druskos ir pipirų. Maišant turėtų išsiskirti iš daržovių sultys.

3. Supilkite žirnius, užpilkite sultiniu ir užvirkite. Troškinkite apie 5 minutes. Sudėkite susmulkintus žirnių daigus (ūglius) ir virkite dar minutę.

4. Supilkite pusę sriubos į trintuvą, suberkite baziliką ir suplakite, kol gausis tiršta sriuba. Viską supilkite atgal į puodą ir išmaišykite. Įdėkite druskos ir pipirų. Paragaukite.

5. Patiekite papuošdami kiekvieną porciją žirnių daigais (ūgliais) ir užpildami ant jų šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Ingredientai
* Žaliųjų žirnelių 300 g
* Vištienos sultinio 900 ml
* Žirnių daigų (ūglių) 100 g
* Baziliko (šiek tiek)
* Mažųjų svogūnėlių 5 vnt
* Porų 3 vnt
* Česnakų 3 skiltelės
* Salierų šaknies 1 vnt
* Alyvuogių aliejaus 5 v. šaukštai
* Menas l
* Druskos (pagal skonį)
* Pipirų (pagal skonį)
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: