Tikra atgaiva karštą vasaros dieną - šaltas kompotas arba kitaip, gėrimas iš juodųjų serbentų ir aviečių.
Pagaminsite per: | 20 min. |
Porcijos: | 10 |
Paruošimas
1. Į puodą supilkite šaldytas ar šviežias uogas. Tada įpilkite švarų šaltą vandenį ir užvirkite.
2. Užvirus, sumažinkite ugnį, į kompotą įpilkite citrinos sulčių ir cukraus. Virkite 15-20 minučių.
3. Nuimkite puodą nuo viryklės, padėkite ant medinės lentos, įdėkite nuplautas čiobrelių šakas ir uždenkite. Taip palikite 2 valandoms. Kai visiškai atvės įdėkite į šaldytuvą. Patiekite atšaldytą.
2. Užvirus, sumažinkite ugnį, į kompotą įpilkite citrinos sulčių ir cukraus. Virkite 15-20 minučių.
3. Nuimkite puodą nuo viryklės, padėkite ant medinės lentos, įdėkite nuplautas čiobrelių šakas ir uždenkite. Taip palikite 2 valandoms. Kai visiškai atvės įdėkite į šaldytuvą. Patiekite atšaldytą.
Ingredientai
* Avietės - 100 g
* Juodieji serbentai - 100 g
* Spanguolės - 100 gr
* Rudasis cukrus - 1/2 v. šaukšto
* Citrinų sultys - 2 v. šaukštai
* Čiobreliai - 2-3 šakelės
* Vanduo - apie 1,5 l
* Juodieji serbentai - 100 g
* Spanguolės - 100 gr
* Rudasis cukrus - 1/2 v. šaukšto
* Citrinų sultys - 2 v. šaukštai
* Čiobreliai - 2-3 šakelės
* Vanduo - apie 1,5 l
Siųsti atsiliepimą