Uogų (serbentų ir aviečių) kompotas

Tikra atgaiva karštą vasaros dieną - šaltas kompotas arba kitaip, gėrimas iš juodųjų serbentų ir aviečių.

Pagaminsite per:20 min.
Porcijos:10
Paruošimas
1. Į puodą supilkite šaldytas ar šviežias uogas. Tada įpilkite švarų šaltą vandenį ir užvirkite.

2. Užvirus, sumažinkite ugnį, į kompotą įpilkite citrinos sulčių ir cukraus. Virkite 15-20 minučių.

3. Nuimkite puodą nuo viryklės, padėkite ant medinės lentos, įdėkite nuplautas čiobrelių šakas ir uždenkite. Taip palikite 2 valandoms. Kai visiškai atvės įdėkite į šaldytuvą. Patiekite atšaldytą.
Ingredientai
* Avietės - 100 g
* Juodieji serbentai - 100 g
* Spanguolės - 100 gr
* Rudasis cukrus - 1/2 v. šaukšto
* Citrinų sultys - 2 v. šaukštai
* Čiobreliai - 2-3 šakelės
* Vanduo - apie 1,5 l
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: