Uogų (serbentų ir aviečių) kompotas

Tikra atgaiva karštą vasaros dieną - šaltas kompotas arba kitaip, gėrimas iš juodųjų serbentų ir aviečių.

Pagaminsite per:20 min.
Porcijos:10
Paruošimas
1. Į puodą supilkite šaldytas ar šviežias uogas. Tada įpilkite švarų šaltą vandenį ir užvirkite.

2. Užvirus, sumažinkite ugnį, į kompotą įpilkite citrinos sulčių ir cukraus. Virkite 15-20 minučių.

3. Nuimkite puodą nuo viryklės, padėkite ant medinės lentos, įdėkite nuplautas čiobrelių šakas ir uždenkite. Taip palikite 2 valandoms. Kai visiškai atvės įdėkite į šaldytuvą. Patiekite atšaldytą.
Ingredientai
* Avietės - 100 g
* Juodieji serbentai - 100 g
* Spanguolės - 100 gr
* Rudasis cukrus - 1/2 v. šaukšto
* Citrinų sultys - 2 v. šaukštai
* Čiobreliai - 2-3 šakelės
* Vanduo - apie 1,5 l
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: