Uzbekų plovo receptas

Tikriausiai bent kartą susimąstėte, kaip tinkamai paruošti uzbekišką plovą. Ruošiant tokį patiekalą reikia atsižvelgti į daugybę niuansų, kad būtų išgautas geriausias skonis ir aromatas. Tačiau nesvarbu, kur ruošite plovą: ant ugnies, ant žarijų ar namuose ant viryklės. Pagrindinė paslaptis - pasirinkti tinkamus indus. Geriausias pasirinkimas - katilas, bet jei norite, galite jį pakeisti puodu storu dugnu. Autentiško uzbekiško plovo su aviena receptas yra paprastas!

Pagaminsite per:50 min.
Kategorija:Apkepai
Virtuvė:Uzbekų
Porcijos:6
Paruošimas
1. Įkaitinkite katilą su augaliniu aliejumi. Mėsą supjaustykite dideliais gabalais. Nulupkite morkas. Supjaustykite juostelėmis. Kepkite avieną katile. Maišykite.

2. Du svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Kai mėsa paruduos, sudėkite svogūnus. Įberkite 1 šaukštelį druskos ir 1 šaukštelį juodųjų pipirų. Išmaišykite, kad mėsa atsidurtų ant svogūnų.

3. Kai svogūnai išvirs, įpilkite vandens. Ji turėtų padengti mėsą. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį. Palikite virti. Ant viršaus sudėkite morkas. Nemaišykite. Virkite 15 minučių.

4. Įberkite 1 šaukštelį juodųjų pipirų, pusę arbatinio šaukštelio kario, 1 šaukštelį žiros ir juodųjų baravykų. Virkite po dangčiu 3-4 minutes. Supilkite ryžius. Pabarstykite 3 šaukšteliais druskos. Įdėkite 1 šaukštelį ciberžolės. Supilkite vandenį. Uždenkite dangčiu. Nulupkite viršutinį česnakų galvučių žvynelių sluoksnį. Sudėkite į plovą. Uždenkite dangčiu.

5. Paruoškite salotas plovui. Pašalinkite pomidorų kotelius. Smulkiai supjaustykite pomidorus. Susmulkinkite aitriąją papriką. Sudėkite į dubenį. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Pabarstykite 1 šaukšteliu druskos. Įmaišykite mišinį. Uždenkite salotas. Palikite marinuotis šaldytuve.

6. Antrosios ropių salotos: nulupkite ridikėlius. Tarkuokite stambia tarka. Sutarkuokite jas į dubenį. Trečios salotos Granatų sėklos. Supjaustykite granatą griežinėliais. Atidarykite jį. Išgriebkite grūdus į dubenį.

7. Kai vanduo įsigers, sumažinkite kaitrą. Apvyniokite katilo dangtį rankšluosčiu. Plovo viduryje padarykite duobutę. Uždenkite dangčiu. Laukiame 15 minučių.

8. Į lėkštę sudėkite ryžius, morkas ir mėsą. Ant viršaus užberkite česnakų. Patiekite su salotomis. Gero apetito!
Ingredientai
* augalinis aliejus - 250 ml
* ėriena - 900 g
* morkos - 5 morkos
* svogūnai - 3 vienetai.
* druskos - 5 šaukšteliai.
* juodųjų pipirų - 2 šaukšteliai.
* zira - 1 šaukštelis.
* karis
* barkūnas - 10 g
* ryžiai - 900 g
* ciberžolės - 1 šaukštelis.
* česnakas - 3 skiltelės
* vanduo
* pomidoras - 3 vnt.
* Aitrioji paprika - 1 vnt.
* ridikėlių - 1 vnt.
* granatų - 1 vnt.
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: