Varškės spurgos su cukraus pudra

Neįtikėtinai lengva pagaminti. Puikus skanėstas prie arbatos. Gaminant spurgas pagal šį receptą, jos turės subtilesnį ir švelnesnį skonį.

Pagaminsite per:45 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Varškę sutrinkite su kiaušiniais, pamažu įmaišykite miltus, suberkite cukrų ir kepimo sodą. Minkykite tešlą mediniu šaukštu iki vientisos masės. Tešla turi tapti klampi ir elastinga.

2. Tešlą iškočiokite į storą pailgą 'vamzdį', supjaustykite vienodais gabalėliais, sudrėkinkite rankas vandeniu ir suformuokite apvalius rutuliukus.

3. Įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies (aliejaus nereikia užvirinti, kitaip spurgos sudegs).

4. Kepkite spurgas po 4 minutes iš abiejų pusių. Stenkitės, kad spurgos nesiliestų viena prie kitos.

5. Išimkite iškeptas spurgas kiaurąsamčiu. Sudėkite į didelę lėkštę ar dubenį išklotą servetėlėmis. Kepant kitas spurgas atkreipkite dėmesį, ar spurgos nepradeda per greitai tamsėti, jeigu tamsėja - sumažinkite ugnį.

6. Iškeptas spurgas nusausinkite su popieriniais rankšluosčiais.

7. Tada sudėkite į gražią lėkštę ir kiekvieną spurgą pabarstykite cukraus pudra. Patiekite su grietine, kondensuotu pienu ar uogiene.
Ingredientai
Varškė 350 g
Miltų 8 šaukštai
Cukraus 5 šaukštai
Kiaušiniai 3 vnt
Kepimo sodos 0,5 šaukštelio
Aliejaus 700 ml
Cukraus pudros 2 šaukštus
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button