Pagamintas patiekalas gausis labai subtilaus, galima sakyti, kreminio skonio, o svogūno beveik nesijaus. Būtinai išsisaugokite šį receptą, ateityje jis pravers.
Pagaminsite per: | 80 min. |
Kategorija: | Pyragai |
Porcijos: | 5 |
Paruošimas
1. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į gilų indą.
2. Sumaišykite su anksčiau išsijotais miltais ir sutrinkite į trupinius, pridedant vandens ir druskos. Patartina naudoti virtuvinį kombainą – taip rezultatas bus nepralenkiamas, o visi ingredientai puikiai susimaišys.
3. Susukite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai šaldykite svogūnų pyrago tešlą.
4. Įdarui svogūną reikia nulupti ir kuo smulkiau supjaustyti. Tada kepkite iki auksinės spalvos.
5. Darbinį paviršių pabarstykite nedideliu kiekiu miltų ir iškočiokite pyrago tešlą taip, kad ji tilptų į jūsų formą. Nepamirškite apie šonus.
6. Įdėkite jį į aliejumi išteptą formą ir šakute padarykite pradūrimus.
7. Ant pagrindo tolygiai paskirstykite dalį susmulkinto svogūno, o tada pabarstykite tarkuotu sūriu. Viršutinis sluoksnis turi būti - svogūnai, todėl nedėkite per daug į vidų, kitaip jų neužteks.
8. Išplakite kiaušinius, įpilkite grietinėlės, druskos ir kelis šaukštus pieno. Supilkite gautą mišinį ant pyrago.
9. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą su sūriu ir svogūnais 20 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite dar 5-10 minučių.
10. Kaip paskutinį prisilietimą rekomenduojame pabarstyti smulkiai pjaustytais žalumynais ir tarkuotu kietuoju sūriu, pavyzdžiui, parmezanu.
2. Sumaišykite su anksčiau išsijotais miltais ir sutrinkite į trupinius, pridedant vandens ir druskos. Patartina naudoti virtuvinį kombainą – taip rezultatas bus nepralenkiamas, o visi ingredientai puikiai susimaišys.
3. Susukite į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai šaldykite svogūnų pyrago tešlą.
4. Įdarui svogūną reikia nulupti ir kuo smulkiau supjaustyti. Tada kepkite iki auksinės spalvos.
5. Darbinį paviršių pabarstykite nedideliu kiekiu miltų ir iškočiokite pyrago tešlą taip, kad ji tilptų į jūsų formą. Nepamirškite apie šonus.
6. Įdėkite jį į aliejumi išteptą formą ir šakute padarykite pradūrimus.
7. Ant pagrindo tolygiai paskirstykite dalį susmulkinto svogūno, o tada pabarstykite tarkuotu sūriu. Viršutinis sluoksnis turi būti - svogūnai, todėl nedėkite per daug į vidų, kitaip jų neužteks.
8. Išplakite kiaušinius, įpilkite grietinėlės, druskos ir kelis šaukštus pieno. Supilkite gautą mišinį ant pyrago.
9. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite pyragą su sūriu ir svogūnais 20 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių ir kepkite dar 5-10 minučių.
10. Kaip paskutinį prisilietimą rekomenduojame pabarstyti smulkiai pjaustytais žalumynais ir tarkuotu kietuoju sūriu, pavyzdžiui, parmezanu.
Ingredientai
* Kvietiniai miltai - 300 g;
* Sviestas - 200 g;
* Virintas ir atvėsintas vanduo - 0,5 l;
* Kiaušinis - 2 vnt.;
* Svogūnai - 3 vnt.;
* Grietinėlė 20% - 150 ml;
* Alyvuogių aliejus;
* Kietasis sūris;
* Druska.
* Sviestas - 200 g;
* Virintas ir atvėsintas vanduo - 0,5 l;
* Kiaušinis - 2 vnt.;
* Svogūnai - 3 vnt.;
* Grietinėlė 20% - 150 ml;
* Alyvuogių aliejus;
* Kietasis sūris;
* Druska.
Siųsti atsiliepimą