Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Visiškai kitokia kreminė moliūgų sriuba

Esame tikri, kad kiekviena šeimininkė moka išvirti skanią moliūgų sriubą su grietinėle. Dabar parodysime savo receptą, kaip pasigaminti tirštą, sočią moliūgų sriubą su grietinėle ir puokšte kvapnių prieskonių. Sriuba gaunasi subtilios tekstūros ir originalaus, labai neįprasto skonio.

Pagaminsite per:40 min.
Kategorija:Sriubos
Virtuvė:Lietuviška
Porcijos:6
Paruošimo būdas:Virimas
Paruošimas
1. Pirmas žingsnis. Avinžirnius užpilu vandeniu ir palieku trisdešimčiai minučių.

2. Antras žingsnis. Kad avinžirniai greičiau išbrinktų, įberiu šiek tiek sodos.

3. Trečias žingsnis. Sriubai skirtą moliūgą išvalau ir iš jo išimu sėklas, po to supjaustau gabalėliais.

4. Ketvirtas žingsnis. Tikruosius avinžirnius nuplaunu ir perdedu į keptuvę. Avinžirnius verdu, kol suminkštės.

5. Penktas žingsnis. Susmulkintą svogūną siunčiu į įkaitintą keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus.

6. Šeštas žingsnis. Kai svogūnas taps skaidrus, suberkite į jį supjaustytą moliūgą ir pakepinkite 10-15 min.

7. Septintas žingsnis. Nuo išvirtų avinžirnių nupilu vandenį ir kiekį padalinu per pusę. Į vieną dalį avinžirnių dedu keptą moliūgą su svogūnais.

8. Aštuntas žingsnis. Į keptuvę įpilu vandens, kad vanduo apsemtų moliūgą.

9. Devintas žingsnis. Sudedu visus reikiamus prieskonius ir verdu, kol moliūgas bus paruoštas.

10. Dešimtas žingsnis. Antrąją avinžirnių dalį perdedu į įkaitintą keptuvę ir pakepinu. Į lėkštes pridėsiu pačioje pabaigoje. Tai tarsi moliūgų tyrės sriubos dekoravimas grietinėle.

11. Vienuoliktas žingsnis. Į išvirtą moliūgą ir avinžirnius įpilu grietinėlės ir sriubą verdu vos porą minučių.

12. Dvyliktas žingsnis. Į keptuvę su avinžirniais dedu smulkintus žalumynus moliūgų tyrės sriubai su grietinėle.

13. Tryliktas žingsnis. Sriubą sutrinu trintuvu.
Ingredientai
* Moliūgas - 500 g.
* Avinžirniai - 100 g.
* Grietinėlės 13 proc riebumo - 150 g.
* Svogūnai - 1 vnt.
* Prieskoniai: muskato riešutas, raudonėlis, švelnus karis, druska pagal skonį
* Krapai, petražolės - saujelė
* Alyvuogių aliejus - kepimui
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Skaitykite panašius straipsnius

Kitas straipsnis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *