Vištienos sparneliai apelsinų marinate

Skanūs vištienos sparneliai apelsinų marinate. Puikus patiekalas, kurį galite ruošti vasarą gamtoje.

Pagaminsite per:90 min.
Porcijos:5
Paruošimas
1. Nuplaukite ir nusausinkite sparnelius servetėlėmis. Įdėkite vištieną į gilų dubenį. Supjaustykite raudonąjį svogūną į plonus žiedus, sukratykite į tą patį puodą. Nulupkite žievelę nuo apelsino, įdėkite šiek tiek sutrintų žievelių. Česnaką sutarkuokite arba sutrinkite, o gautą košę uždėkite ant sparnelių.

2. Išspauskite ir apelsinų sultis. Įpilkite 3 šaukštus sojos padažo ir aliejaus. Gerai išmaišykite mišinį, uždenkite sparnelius šiuo marinatu.

3. Sparnus palikite marinuotis 30–60 minučių. Kad marinatas geriau įsigertų į vištienos sparnelius, patariame juos prispausti lėkšte arba kažkokiu sunkiu daiktu.

4. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Sutepkite kepimo skardą aliejumi arba padėkite kepimo popieriaus lakštą ant kepimo formos - tai padės apsaugoti sparnelius nuo prilipimo.

5. Kepkite sparnelius apie 15 - 20 minučių.

6. Prieš patiekdami, užpilkite 2-3 šaukštus citrinų sulčių ir patrinkite citrinos žievelės.
Ingredientai
1 kg vištienos sparnelių
1 raudonasis svogūnas (50–100 g)
2 skiltelės česnako
1 didelis apelsinas (200–300 g)
3 valg. šaukštai sojos padažo
2 v. šaukštai žemės riešutų, alyvuogių ir saulėgrąžų aliejaus
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button