Žalumynais įdaryti kiaulienos kotletai. Tai idealus patiekalas vakarienei. Ypač jei juos verdate namuose! Garnyrui puikiai tiks bulvių košė su raugintais kaimiškais agurkais.
Pagaminsite per: | 60 min. |
Kategorija: | Mėsos patiekalai |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Nupjaukite plutelę nuo duonos ir užpilkite grietinėlę ant trupinių. Supjaustykite mėsą gabalais, sumalkite per mėsmalę kartu su duona, svogūnais ir česnakais. Įdėkite druskos ir pipirų, gerai išminkykite faršą. Įdėkite į dubenį, uždenkite ir laikykite šaldytuve 30 minučių.
2. Išvirkite 2 kietai virtus kiaušinius, atvėsinkite ir supjaustykite. Susmulkinkite petražoles. Sutarkuokite sviestą, sumaišykite su petražolėmis ir virtais kiaušiniais, įdėkite druskos.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 160 ° C. Suformuokite maltą mėsą į 10 cm plokščią pyragą, centre įdėkite šaukštą įdaro ir suspauskite kraštus. Suplakite likusius kiaušinius su druska ir padėkite džiūvėsėlius į lėkštę. Kotletus panardinkite į kiaušinį, apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite karštame aliejuje iki auksinės rudos spalvos, perkelkite į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę 20 minučių.
2. Išvirkite 2 kietai virtus kiaušinius, atvėsinkite ir supjaustykite. Susmulkinkite petražoles. Sutarkuokite sviestą, sumaišykite su petražolėmis ir virtais kiaušiniais, įdėkite druskos.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 160 ° C. Suformuokite maltą mėsą į 10 cm plokščią pyragą, centre įdėkite šaukštą įdaro ir suspauskite kraštus. Suplakite likusius kiaušinius su druska ir padėkite džiūvėsėlius į lėkštę. Kotletus panardinkite į kiaušinį, apvoliokite džiūvėsėliuose. Kepkite karštame aliejuje iki auksinės rudos spalvos, perkelkite į kepimo skardą ir pašaukite į orkaitę 20 minučių.
Ingredientai
* 800 g kiaulienos kumpio;
* 1 didelis svogūnas
* 2 skiltelės česnako;
* 1 didelė krūva petražolių
* 4 kiaušiniai;
* 50 g sviesto;
* 3 baltos duonos riekelės;
* 150 ml grietinėlės;
* duonos trupiniai;
* alyvuogių aliejus;
* druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų - pagal skonį.
* 1 didelis svogūnas
* 2 skiltelės česnako;
* 1 didelė krūva petražolių
* 4 kiaušiniai;
* 50 g sviesto;
* 3 baltos duonos riekelės;
* 150 ml grietinėlės;
* duonos trupiniai;
* alyvuogių aliejus;
* druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų - pagal skonį.
Siųsti atsiliepimą