Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Atsakymai į klausimą "Kaip...?" Kaip kepti paukštieną (kalakutą, viščiuką, antį ar žąsį)?
Atsakymai į klausimą "Kaip...?"Maistas / Gėrimai

Kaip kepti paukštieną (kalakutą, viščiuką, antį ar žąsį)?

Kepame tobulą kalakutą arba kitą paukštį
Dalintis

Prieš kepant kalakutą būtų labai gerai įdėti šiek sviesto po kalakuto oda (gali būti paskanintas apelsinų žievele, citrinų žievele, prieskoninėmis žolelėmis), tada kalakutas arba jūsų pasirinkta paukštiena bus sultingesnė bei žinoma skanesnė. Kepdami būtinai stebėkite vidinę paukščio temperatūrą – storiausioje filė vietoje ji turi būti 73 °C.

Kaip kepti paukštieną?

1 kg paukštienos kepame 180 °C temperatūros orkaitėje:

  • Viščiukas – 50 min. + 30 min. kiekvienam 0,5 kg mėsos;
  • Antis – 60 min. + 30 min. kiekvienam 0,5 kg mėsos;
  • Žąsis – 70 min. + 35 min. kiekvienam 0,5 kg mėsos;
  • Kalakutas (iki 5 kg) be įdaro – 3 val. + 30 min. kiekvienam 0,5 kg;
  • Kalakutas (iki 5 kg) su įdaru – 3,5–4 val. + 40 min. kiekvienam 0,5 kg.

Rezultatas bus puikus, jei paukščius kepsime iš pradžių aukštoje temperatūroje, o paskui ją palaipsniui mažinsime – pradedant 200 °C, po 15–20 minučių – iki 170 °C, o po to ir iki 160 °C. Prieš baigdami kepti padidinkite temperatūrą iki 200 °C, kad paukštis gražiai apskrustų. Tokioje aukštoje temperatūroje kepkite apie 10–15 min.

Įdarą galite rinktis bet kokį, koks jums patinka.

tobulas kalakutas sventems
tobulas kalakutas sventems

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...