Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Didžiausia arbatpinigių davimo klaida. Niekada to nedarykite

2 min. skaitymo

Sutikite, arbatpinigių tema dažnai kelia daug diskusijų ir ginčų. Nors jie nėra privalomi, daugelis žmonių renkasi šį gestą kaip padėką už malonų aptarnavimą. Ko nekenčia padavėjai?

Daugeliui žmonių arbatpinigiai yra neatsiejama apsilankymo restorane dalis. Pagal savoir-vivre apibrėžimą tai yra būdas įvertinti aptarnaujančio personalo paslaugas ir atsidavimą.

Įprasta palikti 10-15 proc. arbatpinigių nuo sąskaitos. Tačiau išskirtinis aptarnavimas gali paskatinti mokėti dosnesnius arbatpinigius, net didesnius už priimtiną normą.

Nors JAV figūruoja 20 proc. arbatpinigių taisyklė, Lietuva laikosi nuosaikesnių standartų. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad kai kurios įstaigos gali taikyti „aptarnavimo mokestį“, kai aptarnauja, pavyzdžiui, didesnes grupes. Tokiais atvejais turite tikėtis, kad į sąskaitą bus įtraukti „išankstiniai“ arbatpinigiai. Tačiau tai yra greičiau išimtis, o ne taisyklė.

 

„Spjūvis padavėjui į veidą”

Pagrindinė klaida lankantis restorane yra palikti smulkių monetų arbatpinigių, nes tai gali būti suvokiama kaip nepagarba aptarnaujančiam personalui. Vieno dalyko niekada nedarykite – nepalikite iš kišenės geltonų / rudų euro centų. Padavėjui tai absoliutus įžeidimas. Arba nepalikite nieko, arba 10 procentų euro monetomis arba kupiūromis, kaip priimtina.

Daugelis žmonių mano, kad palikti arbatpinigių banknotais, kurie gali būti laikomi vertingesne padėkos forma nei monetos, yra geras pasirinkimas. Jei sąskaita yra, pavyzdžiui, 72 eurai, galime sumokėti 80 eurų ir pasakyti padavėjui, kad grąžą atiduodame už tinkamą aptarnavimą.

Geras aptarnavimas restorane

Arbatpinigiai ir atsiskaitymas kortele

Norėdami būti tikri, kad mūsų arbatpinigiai visiškai atiteks restorane mus aptarnaujančiam asmeniui, geriau juos duoti grynaisiais pinigais. Jei su savimi neturite grynųjų pinigų ir turite mokėti kortele, galite pasiūlyti, kad arbatpinigiai būtų pridėti prie sąskaitos.

Tačiau nepamirškite, kad tokiu atveju būtent restoranas galiausiai nustato, kaip ši suma paskirstoma darbuotojams, ir turi sumokėti mokesčius, todėl padavėjui gali tekti mažesnė suma. Todėl visada pravartu turėti grynųjų pinigų, kad ir nedideliems arbatpinigiams, net jei planuojate atsiskaityti kortele.

Šaltinis: WP.pl

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus