Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Blyneliai su obuolių įdaru: Nerealiai skanūs blynai
Maistas / Gėrimai

Blyneliai su obuolių įdaru: Nerealiai skanūs blynai

Lietiniai blynai su obuoliais ir cinamonu
Dalintis

Blyneliai su obuoliais visada buvo ir bus populiarūs. Jų skonis žavi visus, tačiau tam, kad šie blyneliai gautųsi dar skanesni, į įdarą reikia įdėti vieną papildomą ingredientą – cinamoną.

Tešlos ingredientai:

  • Pienas – 500 ml;
  • Kiaušinių – 3 vnt;
  • Cukraus – 50 g;
  • Vanilinio cukraus – 1 šaukštelis cukraus;
  • Druskos – 1/2 šaukštelio;
  • Sviestas – 60 g;
  • Miltai – 180 g.

Obuolių įdarui skirti ingredientai:

  • obuoliai – 1 kg;
  • sviestas – 80 g;
  • cukraus – 150 g;
  • miltai – 2,5 valg. š.;
  • cinamono – 1 arb. š.

Paruošimo būdas:

  • Sumaišykite visus tešlai skirtus ingredientus. Plakite mikseriu arba trintuvu iki vientisos masės.
  • Įkaitinkite keptuvę.
  • Patepkite augaliniu aliejumi, kepkite lietinius blynus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol paruduos.
  • Įdarui obuolius nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais arba sutarkuokite.
  • Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite obuolius, cukrų (cukraus kiekis priklauso nuo to, kiek rūgštūs obuoliai), cinamoną ir maišydami troškinkite įdarą 10 minučių.
  • Suberkite miltus, gerai išmaišykite įdarą ir troškinkite dar 2 minutes.
  • Visiškai atvėsinkite įdarą ir suvyniokite blynus.
  • Prieš patiekdami blynus apkepkite svieste.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...