Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Dviejų žingsnių triukas: ekspertas paaiškina, kaip išlaikyti bananus šviežius
Maistas / Gėrimai

Dviejų žingsnių triukas: ekspertas paaiškina, kaip išlaikyti bananus šviežius

Pajuodę bananai
Dalintis

Ne visi žino, kaip tinkamai laikyti bananus, kad jie ilgiau išliktų švieži. Egzistuoja dviejų žingsnių gudrybė, pirmasis žingsnis – reikia palaikyti vaisius ant stalo, kad jie sunoktų. Tada bananus galima sudėti į šaldytuvą ir laikyti ten kelias dienas.

„Atkreipkite dėmesį, kad maisto prekių parduotuvėse bananai šaldytuvuose nelaikomi. Bananus galima laikyti ant virtuvės stalo, kol jie sunoksta, o tada juos jau galima laikyti šaldytuve“, – pabrėžė ekspertė.

Verta pabrėžti, kad etileną gali išskirti ne tik bananai, bet ir obuoliai, abrikosai, kriaušės, bulvės. Ypač didelę žalą agurkams daro kaimynystė su tokiais „etileno“ produktais.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

1 Komentaras

guest
1 Komentaras
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Tfu
Tfu
prieš 8 mėnesių

Ekspertė mėgsta valgyti pilkus bananus, nes nuo laikymo šaldytuve bananai pilkėja.

Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....