Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Grybų padažas, tinkantis prie bet kokio garnyro: receptas, kuris ilgam išliks atmintyje
Maistas / Gėrimai

Grybų padažas, tinkantis prie bet kokio garnyro: receptas, kuris ilgam išliks atmintyje

Tradicinis grybų padažo receptas
Dalintis

Šis grybų padažo receptas – vienas seniausių ir geriausių. Juo būdavo užpilami koldūnai, bulvių košė ir įdaryti kopūstai. Grybų padažas gali būti gaminamas tirštesnis ir valgoma tiesiog su duona, pamerkiant ją į šį padažą.

Ingredientai:

  • 120 g džiovintų grybų;
  • 250 g svogūnų;
  • 2 šaukštai miltų;
  • 3 šaukštai grietinės (15 %);
  • džiovintų česnakų, druskos, pipirų;
  • 20 ml augalinio aliejaus;
  • 400 ml vandens.

Gaminimas:

  1. Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 25 min. Tada vandenį nusunkite ir grybus supjaustykite mažais gabalėliais.
  2. Į keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies 6 minutes.
  3. Tuo pat metu sausoje keptuvėje ant didelės ugnies iki rudos spalvos pakepinkite miltus – nuolat maišykite, kad nesudegtų.
  4. Įpilkite šalto vandens (tai svarbu), suberkite į jį miltus ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Į keptuvę per sietelį supilkite vandenį ir miltus, kad neliktų gumuliukų. Sudėkite grybus ir įmaišykite druską, pipirus ir džiovintą česnaką.
  6. Išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 20-25 minutes.
  7. Įpilkite kelis šaukštus grietinės arba grietinėlės, maišykite dar 10-12 minučių ir patiekite.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...