Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Įspūdingas dvispalvis pyragas, kurį lengva paruošti
Maistas / Gėrimai

Įspūdingas dvispalvis pyragas, kurį lengva paruošti

Dviejų spalvų pyragas
Dalintis

Tai daug paprasčiau, nei atrodo! Galite pradžiuginti savo šeimą ir draugus įspūdingu dvipusiu pyragu su įdaru. Kad sukurtumėte kulinarinį šedevrą, reikia pačių paprasčiausių ingredientų ir minimalaus laiko.

Ingredientai:

  • 400 ml pieno
  • 200 g cukraus
  • 60 ml augalinio aliejaus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 valgomasis šaukštas sausų mielių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
  • 900 g miltų
  • 3 šaukštai kakavos
  • 3 šaukštai papildomų miltų
  • Šokoladinis kremas arba karamelizuotas sutirštintas pienas įdarui

Paruošimas:

  1. Pieną pašildykite (iki 38 laipsnių), į jį įdėkite cukrų ir sausas mieles. Uždenkite dubenį plėvele arba rankšluosčiu ir palikite 15 minučių šiltoje vietoje.
  2. Po to įmaišykite augalinį aliejų, kiaušinius ir palaipsniui suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Užminkykite tešlą.
  3. Padalinkite tešlą į dvi dalis: į vieną įmaišykite papildomus 3 šaukštus miltų, o į kitą – 3 šaukštus kakavos.
  4. Abi tešlos dalis palikite kilti 30 minučių.
  5. Kiekvieną tešlos dalį iškočiokite į maždaug 0,8 cm storio lakštus. Šviesią tešlą aptepkite sviestu ir uždėkite ant jos kakavinę tešlą.
  6. Ant viršaus užtepkite pasirinktą įdarą. Padarykite vertikalius pjūvius (apie 1 cm pločio), palikdami apie 1/3 tešlos nepjaustytą. Suktelėkite kiekvieną juostelę į spiralę ir suvyniokite į ritinį.
  7. Pyragą dėkite į kepimo formą ir palikite 15 minučių pailsėti.
  8. Aptepkite pyragą plaktu kiaušiniu ir kepkite 180°C orkaitėje apie 40–45 minutes. Iškeptą pyragą dar šiltą aptepkite sviestu ir patiekite.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...