Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ką daryti, jei įsigijote neskanių pomidorų: 3 būdai, kaip viską sutvarkyti
Maistas / Gėrimai

Ką daryti, jei įsigijote neskanių pomidorų: 3 būdai, kaip viską sutvarkyti

Kaip pataisyti pomidorų skonį
Dalintis

Pomidorai, kurie parduodami ne sezono metu, neturi nei skonio, nei kvapo. Tačiau jei jau įsigijote tokias daržoves, turite žinoti, kaip padaryti, kad jos būtų valgomos, sultingos ir skanios. Žmonės tokius pomidorus dažniausiai vadina „plastikiniais“ arba „stikliniais“.

Nesezoniniai pomidorai

PIRMASIS BŪDAS

Nuplaukite daržoves, nuimkite stiebus, supjaustykite porcijomis, tada pomidorus pabarstykite cukrumi ir druska, o po to pagardinkite aliejumi. Jei planuojate dėti daržoves į salotas ar patiekti kaip garnyrą, galite naudoti aromatingus prieskonius ar šviežias žoleles.

Šiame marinate daržoves palikite 10-15 minučių.

ANTRAS BŪDAS

Tai paprastesnis variantas. Pomidorus sudėkite į indą ir užpilkite karštu vandeniu (ne aukštesniu kaip 50 laipsnių). Karštas dušas pagerins vaisių skonį ir aromatą.

„Plastikinius“ pomidorus pamirkykite karštame vandenyje 5 minutes, tada atvėsinkite.

TREČIAS BŪDAS

Pomidorai puikiai dera su baziliko ar peletrūno lapeliais, šviežiais krapais ar petražolėmis, mėtomis. Jei gudrybės su karštu vandeniu ir marinatu nepadėjo, belieka pridėti šių natūralių skonio stipriklių.

Bet kokiu atveju tai geriau, nei tiesiog paimti ir išmesti beskones daržoves.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....