Yra keletas patikrintų ir patikimų būdų, kaip iš citrinos išspausti kuo daugiau sulčių. Tai slaptos barmenų gudrybės.
Mikrobangų krosnelės metodas
Įdėkite citriną į mikrobangų krosnelę ir įjunkite visu galingumu. Citriną išlaikykite 30 sekundžių. Tuomet ji taps minkšta. Taip sulčių bus beveik dvigubai daugiau. Šis metodas taip pat tinka apelsinams, mandarinams ir kitiems citrusiniams vaisiams. Tačiau svarbu naudoti mikrobangų krosnelę.
Karšto vandens metodas
Puode vandenį pašildykite iki 50 laipsnių temperatūros, kai ant dugno pradės kilti burbuliukai. Citriną dviem minutėms panardinkite į vandenį. Tada ją išimkite ir leiskite šiek tiek atvėsti. Citriną taip pat galite padėti ant stalo ir ją lengvai paspausti.
Verdančio vandens metodas
Taikant šį metodą citrina dedama į dubenį ir iš visų pusių užpilama verdančiu vandeniu ir palaikoma 20 sekundžių. Tada citriną padėkite ant stalo ir paspauskite delnu iš visų pusių. Po to galite ją perpjauti ir išspausti sultis.