Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip išsirinkti prinokusią ir sultingą citriną be cheminių medžiagų
Maistas / Gėrimai

Kaip išsirinkti prinokusią ir sultingą citriną be cheminių medžiagų

Gaivios citrinos
Dalintis

Norėdami įsigyti sveikiausių ir skaniausių citrinų, atkreipkite dėmesį į šiuos patarimus. Pirkdami citrinas atkreipkite dėmesį į jų išvaizdą. Ant žievelės neturėtų būti rudų žymių, tamsių dėmių ar juodų taškelių – tokie defektai rodo, kad vaisiai transportavimo metu buvo sušaldyti arba buvo pažeistos laikymo taisyklės.

Jų prisirpimo laipsnį galite įvertinti pagal žievelės blizgesį: neprinokusio citrusinio vaisiaus paviršius yra matinis, o prinokusio – blizga. Citrinos spalva gali būti nuo šviesiai žalios iki oranžinės ar geltonos, su persipynusiais žaliais atspalviais.

Stipriai paspaudus prinokusį vaisių, jis šiek tiek išsiskleidžia, bet išlieka tvirtas, o jei paspaudus žievelė negrįžta į pradinę išvaizdą, tai greičiausiai yra pernokęs vaisius ir vargu ar gali būti naudingas.

Storos žievės vaisiai turi šiurkštesnį paviršių, o švelnūs citrusiniai vaisiai turi plonesnę žievę. Dėl storos odelės geriau išsaugomos citrinos naudingosios savybės, tačiau vaisiuose su plona odele yra daugiau įvairių vitaminų.

Jeigu truputį paspausite citrinos odelę, turėtų pasklisti gaivus citrinos aromatas. Tačiau, jeigu vietoje gaivaus aromato užuosite rūgštį ar kitokį kvapą neprimenantį citrinos – tokios citrinos buvo augintos naudojant chemikalus.

Labai kietos citrinos gali būti neprinokusios, tačiau laikomos kambario temperatūroje jos greitai taps sunokusios. Todėl, jei neketinate vaisių valgyti iš karto po įsigijimo, galite pirkti kietąsias citrinas.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...