Džiovinti vaisiai yra labai sveikas produktas. Jų galite dėti į kepinius arba užkandžiauti. Džiovinti vaisiai paprastai parduodami uždarose pakuotėse arba sveriami. Abiem atvejais džiovintus vaisius reikia gerai paruošti, tad vien plovimo nepakaks.
Ne paslaptis, kad tokie produktai apdorojami sieros dioksidu ir glicerinu. Pirmasis būtinas, kad pailgėtų galiojimo laikas, o antrasis suteikia vaisiams patrauklią išvaizdą.
Gamintojai neslepia, kad vaisius apdoroja tokia „chemija“. Apskritai ji nėra pavojinga žmonėms, tačiau kai kuriais atvejais sieros dioksidas gali sukelti alergiją.
Ekspertai papasakojo, kaip tinkamai plauti džiovintus vaisius, kad būtų pašalintos ne tik dulkės ir bakterijos, bet ir cheminės medžiagos. Yra du išbandyti būdai.
Pirmasis yra mirkymas. Džiovintus vaisius palikite maždaug 50 °C temperatūros vandenyje. Po 40 minučių išpilkite skystį ir nuplaukite vaisius po tekančiu vandeniu.
Antrasis būdas – naudoti verdantį vandenį. Džiovintus vaisius užpilkite karštu vandeniu ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.
Kokio velnio kišat tuos šūdus į mūsų burnas,visur nuodai,visi rašo,kad maisto produktuose chemijos norma,bet mes valgom ne vienos rūšies produktus,teigia visuose norma,bet per dieną valgom įvairų maistą,tai ir chemija jau perdaug viršija normą
Brangioji Lucija, tai gal patarsi kaip išsaugoti ir pateikti pirkėjui šį produktą, kad jis ilgai išliktų kondicijoj ir nesupelytų tavo virtuvės spintelėje? Tada vėl piktinsies kokį šūdą parduoda vargšams gyventojams ir nuodija lietuvių liaudį.