Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip sustiprinti imunitetą ir paįvairinti mitybą naudojant ciberžolę

1 min. skaitymo

Šis ryškus prieskonis patiekalams suteikia apetitą žadinančią auksinę spalvą. Tai tikras naudingųjų savybių lobynas, nuo seno naudojamas ajurvedos medicinoje.

Ciberžolė gaunama iš to paties pavadinimo augalo šaknų. Ciberžolės tėvynė yra Pietų Azija, iš kur ji pergalingai paplito po visą pasaulį, išpopuliarėjo tiek kulinarijoje, tiek sveikatinimo srityje.

Kasdienis ciberžolės vartojimas gali turėti teigiamą poveikį organizmui, teigia Rospotrebnadzor. Dėl kurkumino, prieskonio veikliosios medžiagos, ji pasižymi stipriomis antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis.

Jos vartojimas gali padėti sustiprinti imunitetą, pagerinti virškinimą ir net palaikyti širdies sveikatą. Kad kurkuminas būtų geriau įsisavinamas, mokslininkai rekomenduoja prieskonį vartoti kartu su pipirais, kurie pagerins kurkumino įsisavinimą organizme.

Kulinarijoje ciberžolė yra universalus ingredientas. Ji idealiai tinka gaminti plovus, karį, sriubas ir padažus. Jos galima dėti į daržovių troškinius, ryžių patiekalus ir net putėsius bei kepinius, kad jie įgautų nepakartojamą aromatą ir skonį.

Svarbiausia nepadauginti, kad neužgožtų kitų ingredientų skonio.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus