Viena yra mėsą užšaldyti, o visai kas kita – atitirpinti. Ir tai reikia daryti teisingai, kad būtų išsaugota ne tik jos išvaizda, bet ir maistinė vertė. Yra keli būdai, kaip atitirpinti mėsą.
Šaldytuve
Mėsą visada reikia atšildyti žemoje temperatūroje, rekomenduojama +4 laipsniai. Aukštesnė temperatūra išprovokuos patogeninių bakterijų vystymąsi, kurios pagreitins gedimą ir net gali tapti pavojingos sveikatai.
Atšildymas šaldytuve yra vienas geriausių būdų. Taip užtikrinama, kad mėsa tolygiai ir palaipsniui pašalinama iš sušaldytos būsenos, išlaikant jos sultingumą, šviežumą ir skonį.
Šaltame vandenyje
Atšildymas šaltame vandenyje yra greitesnis būdas. Jei pakuotė nedidelė, atitirpinti galima per valandą. Svarbu keisti vandenį kas 20-30 minučių. Vanduo turi būti šaltas, kad nesukeltų bakterijų vystymosi. Mėsa turi būti visiškai panardinta į vandenį.
Mikrobangų krosnelė arba orkaitė
Šiuolaikinėse orkaitėse yra mėsos atšildymo režimas. Tai patogi funkcija, todėl galite ja naudotis be jokių problemų. Įdėkite maistą į hermetišką indą ir atitirpinkite jį jame. Tai taikoma ir orkaitei, ir mikrobangų krosnelei.