Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip vaikystėje: kaip per 15 minučių pasigaminti tikrą naminį sutirštintą (kondensuotą) pieną
Maistas / Gėrimai

Kaip vaikystėje: kaip per 15 minučių pasigaminti tikrą naminį sutirštintą (kondensuotą) pieną

Sutirštinto pieno receptas
Dalintis

Jei manote, kad gaminti kondensuotą pieną yra labai sudėtinga ir užtrunka visą dieną, nedarykite skubotų išvadų. Iš tikrųjų tai galima padaryti per 15 minučių ir jums tereikia 3 ingredientų.

Sutirštintas pienas – receptas

Reikės:

  • 400 g pieno;
  • 400 g cukraus pudros (cukrus netinka);
  • 40 g sviesto.

Paruošimas:

  1. Paimkite didelį puodą arba keptuvę aukštais kraštais, sudėkite visus ingredientus ir pastatykite ant silpnos ugnies.
  2. Mišinį maišydami užvirinkite, o kai užvirs, virkite dar 10 minučių ant vidutinės ugnies. Svarbu nepervirti kondensuoto pieno, kitaip jis bus per tirštas.
  3. Kol kondensuotas pienas verda, paimkite didelį dubenį su vandeniu arba ledu. Supilkite sutirštintą pieną į atskirą indą ir įdėkite jį į dubenį su šaltu vandeniu. Neuždarykite stiklainio ir maišykite sutirštintą pieną. Kai indas sušils ar įkais, perpilkite į naują indą, tai padarykite kelis kartus.
  4. Sutirštintas pienas turi visiškai atvėsti.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...