Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kavos pupelių laikymo taisyklės, kad kavos pupelės neprarastų skonio ir aromato
Maistas / Gėrimai

Kavos pupelių laikymo taisyklės, kad kavos pupelės neprarastų skonio ir aromato

Kavos pupelių laikymas namuose
Dalintis

Štai ką reikia prisiminti. Norint mėgautis kokybiška pupelių kava, neužtenka ją tiesiog nusipirkti. Taip pat svarbu tinkamai pasirūpinti kavos pupelių laikymu.

Kaip tinkamai laikyti kavos pupeles namuose

Taros pasirinkimas

Geriausia kavos pupeles laikyti sandarioje pakuotėje, su užsukamu dangteliu. Atkerpkite dėmesį, kad dangtelio viduje turi būti integruota guminė tarpinė, ji neleis kavos pupelėms prarasti aromato. Be to turėtumėte įsitikinti, kad į pakuotę nepatektų šviesa, indas negali būti permatomas.

Laikymo sąlygos ir vieta

Kavos pupeles galite laikyti kambario temperatūroje, o geriausia vieta – virtuvės spintelė. Tik įsitikinkite, kad aplink nėra jokių stiprų kvapą skleidžiančių maisto produktų. Jei nusipirkote didesnį kiekį kavos, galite ją užšaldyti, bet tik jei ji yra originalioje sandarioje pakuotėje. Kartą atšildytų kavos pupelių negalima vėl užšaldyti – jas reikia laikyti kambario temperatūroje.

Galiojimo laikas

Kuo greičiau atidarę pakuotę sunaudosite kavos pupeles, tuo geriau. Gėrimo kokybės pokyčius pastebėsite per dvi savaites.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...