Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kiauliena gali būti sveikesnė už jautieną: štai kada ją verta rinktis
Maistas / Gėrimai

Kiauliena gali būti sveikesnė už jautieną: štai kada ją verta rinktis

Kiaulienos nugarinė
Dalintis

Raudonos mėsos turi būti racione, tokių produktų pasirinkimas didelis – kiauliena, jautiena, ėriena, žąsiena, vištienos šlaunelės, blauzdelės, sparneliai ir ketvirčiai. Populiariausios yra kiauliena ir jautiena, tačiau pirmosios dažnai atsisakoma dėl antrosios, manant, kad ji yra sveikesnė. Tačiau taip yra ne visada, teigia mitybos specialistai.

Ekspertai paaiškino, kokiais atvejais kiauliena yra sveikesnė už jautieną. Pirma, iš visų gyvulinių riebalų rūšių kiaulienos riebalai yra geriausiai organizmo įsisavinami. Todėl valgant tokią mėsą sumažėja virškinimo sistemos apkrova ir rizika susirgti žarnyno patologija.

Antra, kiaulienoje yra daugiau vitamino B3 nei jautienoje. Šis elementas padeda normalizuoti centrinę nervų sistemą. Ši mėsa taip pat naudinga skydliaukei, nes joje yra daug seleno, kuris skatina hormonų gamybą ir palaiko sveiką odą.

Dar vienas kiaulienos privalumas – nedidelė kaina ir maža energinė vertė. Kalbame apie liesą kiaulienos nugarinę. Tačiau per dieną rekomenduojama suvartoti ne daugiau kaip 250 g šio produkto ir geriau jį derinti su daržovėmis.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....