Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Pasiruoškite žiemai, kokiuose induose galima užšaldyti maisto produktus?
Maistas / Gėrimai

Pasiruoškite žiemai, kokiuose induose galima užšaldyti maisto produktus?

Saldiklis
Saldiklis
Dalintis

Šaldymas yra vienas veiksmingiausių ilgalaikio maisto produktų laikymo būdų. Dar prieš atsirandant konservantams, jis padėjo žmonėms išlaikyti maistą šviežią ištisus mėnesius. Daugelis žmonių stengiasi žiemai užšaldyti kuo daugiau maisto produktų – sezoninių uogų (braškių, serbentų, vyšnių, mėlynių ir kt.), šviežių mielių, grybų ir kt. Patariame, kokius indus geriausia pasirinkti užšaldant maisto produktus.

Folijos arba plėvelės apvyniojimas

Folija, sviestinis popierius arba maistinė plėvelė gali padėti užšaldyti maistą nenaudojant indų. Tai geriausia daryti su kietu maistu, pavyzdžiui, stambiais mėsos ar žuvies gabalais, virti paruošta mėsa ir duona. Šaldymo maišelyje taip pat galite užšaldyti tešlą, uogas, žoleles, grybus, pjaustytus vaisius ir daržoves.

Šaldytų maisto produktų paketėliai

Įvairių dydžių užspaudžiami maišeliai puikiai tinka įvairiems maisto produktams, įskaitant skysčius, užšaldyti. Pripildytus maišelius dėkite ant padėklo į šaldiklį, kad jie tolygiai sušaltų. Užšaldę juos galite išdėlioti eilėmis kaip knygas, kad sutaupytumėte vietos šaldiklyje. Būtinai atitirpinkite maistą dubenyje.

Plastikiniai indai su dangteliais

Parduodama daug įvairių dydžių ir formų plastikinių indelių, kurie visi tinkami laikyti šaldiklyje. Tokie indai laikui bėgant gali sudužti, todėl prieš užšaldydami pilstomus maisto produktus įsitikinkite, kad indas nėra įtrūkęs.

Maisto užšaldymas šaldiklyje

Ar galiu užšaldyti maistą stikliniuose indeliuose?

Šaldymo stikliniuose indeliuose problema yra ta, kad šaldant maistas plečiasi. Pusiau tuščiame stiklainyje ar lanksčioje plastikinėje talpykloje tai nieko tokio, tačiau jei stengiatės taupyti vietą ir pripildote talpyklas iki pat viršaus, galite sulaukti nemalonios staigmenos – sprogusio stiklainio.

Jei norite užšaldyti maistą stiklinėje taroje, nenaudokite indų siauru kakleliu. Vietoj to pasirinkite tvirtą grūdinto stiklo indą su plačiu kakleliu ir palikite pakankamai vietos viršuje (iki 3-5 cm). Be to, prieš dėdami stiklainius į šaldiklį įsitikinkite, kad stiklainiuose esantis maistas yra visiškai atšaldytas – taip sumažinsite šiluminę apkrovą stiklui. Neužsukite dangtelių ant stiklainių per stipriai – palikite juos šiek tiek laisvus, kad užšaldžius maistą ir jam išsiplėtus galėtų išeiti oras.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...

Tokia mėsa ne kiekvienam

Prabangos viršūnė: kilogramas šios jautienos kainuoja 500 eurų – atskleidžiame, kodėl ji ne kiekvienam

Jautiena yra puikus aukštos kokybės baltymų, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis....