Daugelyje receptų patariama persijoti miltus, tačiau kai kurie žmonės šio veiksmo neatlieka ir mano, kad jis nėra privalomas. Tačiau ar tai neturi įtakos kepinių kokybei? Į šį klausimą atsakė konditerė.
Pasak konditerės Editos iš Šiaulių, anksčiau miltai būdavo malami rankomis, todėl jie visada būdavo sijojami, kad būtų pašalinti pašaliniai daiktai, pavyzdžiui, akmenukai ar vabzdžiai. Šiais laikais parduotuvėse siūlomi aukštos kokybės aukščiausios rūšies miltai, kuriuose tikrai nėra priemaišų, tačiau juos vis tiek verta sijoti dėl tos priežasties, kad net ir pačiose geriausiose gamyklose visada gali įvykti nenumatyta situacija – sugesti įranga ar žmogiškasis faktorius. Kartais miltuose randama polietileno gabalėlių arba plastiko dalelių.
Be to dėl šio proceso miltai tampa puresni, o tai garantuoja, kad kepiniai taip pat bus purūs ir juose nebus gumuliukų.