Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Šie 5 prieskoniai turėtų būti kiekvienoje virtuvėje
Maistas / Gėrimai

Šie 5 prieskoniai turėtų būti kiekvienoje virtuvėje

Įvairūs prieskoniai
Dalintis

Jei mėgstate gaminti, savo virtuvėje tikriausiai turite keletą prieskonių. Tačiau įsitikinkite, kad turite tinkamą prieskonių rinkinį, kad patiekalams suteiktumėte nepakartojamą skonį.

Nesvarbu, ką ruošiate, jums tikrai prireiks prieskonių. Prieskonių įmaišymas į patiekalą yra paprasčiausias būdas bet kokiam maistui suteikti daug skonio ir aromato.

Juodųjų pipirų grūdeliai

Jei dažnai gaminate namuose, tikriausiai jau žinote, kokie nepakeičiami yra juodieji pipirai. Tačiau nepamirškite, kad vientisi pipirų grūdeliai daug geriau tinka maisto gaminimui nei susmulkinti prieskoniai. Apskritai pipirų grūdeliai ne taip greitai suardo aliejų, o tai leidžia daug ilgiau išsaugoti skonį.

Taip pat yra rausvųjų ir baltųjų pipirų grūdelių, tačiau ir paprasti juodųjų pipirų grūdeliai puikiai patenkins jūsų kulinarinius poreikius.

Kmynai

Žinote, kad kmynai kai kuriems patiekalams suteikia riešutų skonį. Šis prieskonis yra itin universalus, jame yra daug aliejų, todėl, kad maistas taptų aromatingas, užtenka tik trupučio prieskonių.

Taip pat geriau pirkti kmynus sveikus ir malti juos pagal poreikį. Tai ne tik padės geriau atskleisti aromatą ir skonį, bet ir ilgiau išlaikyti prieskonius. Be to, kmynai yra daugelio prieskonių mišinių, pavyzdžiui, kario ir aitriųjų paprikų miltelių, sudedamoji dalis.

Prieskoniai jūsų virtuvėje

Ciberžolė

Šis ryškiai oranžinės spalvos prieskonis žinomas dėl dažno naudojimo Indijos ir Tailando virtuvėje. Tačiau galbūt nustebsite sužinoję, kad jis tinka ir daugeliui kitų patiekalų.

Ciberžolė priklauso imbierinių šeimai ir yra švelnaus gėlių skonio. Specialistai įsitikinę, kad šio prieskonio įmaišymas į maistą iš esmės pakeis namų ruošos taisykles, nesvarbu, ką ruošiate.

Cinamonas

Galbūt manote, kad cinamonas tinka tik kepiniams, tačiau šis prieskonis puikiai tinka ir pikantiškesniems bei įdomesniems patiekalams. Be to, nepamirškite, kad šio prieskonio kilmė turi didelę įtaką jo skoniui.

Dauguma žmonių yra pripratę prie medžio skonio indonezietiško cinamono, tačiau jei norite išbandyti aštresnę jo versiją, ieškokite vietnamietiško cinamono.

Rūkyta paprika

Jei norite maistui suteikti dūmo ir ugnies skonio, tam puikiai tinka rūkyta paprika. Šis prieskonis priklauso tai pačiai šeimai kaip ir aštrioji raudonoji paprika, tačiau yra daug švelnesnio skonio.

Ji ypač tinka vegetariškiems patiekalams, bet gali papildyti ir mėsos užkandžius.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...