Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Skanūs pusryčiai vasaros savaitgaliui: cukinijų laiveliai su vištiena ir grybais
Maistas / Gėrimai

Skanūs pusryčiai vasaros savaitgaliui: cukinijų laiveliai su vištiena ir grybais

Cukinijų laivelių receptas
Dalintis

Cukinijų sezono metu turėtumėte išbandyti įdomią patiekalo variaciją, kuri pakeis pilnaverčius pusryčius.

Cukinijų laiveliai

Ingredientai:

  • 2 cukinijos (420 g);
  • 200 g vištienos filė;
  • 120 g grybų;
  • 50 g svogūnų;
  • 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus;
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės;
  • druskos, pipirų, džiovintų česnakų;
  • 60 g jūsų mėgstamo sūrio.

Paruošimas:

  1. Nuplaukite cukiniją, perpjaukite ją išilgai į dvi dalis ir šaukšteliu išimkite minkštimą. Smulkiai supjaustykite peiliu.
  2. Dėkite cukiniją į 180° temperatūros orkaitę 10 minučių.
  3. Paruoškite įdarą. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite. Sudėkite vištienos filė ir kepkite dar kelias minutes. Kai filė pabals, sudėkite pjaustytus grybus ir kepkite dar kelias minutes. Tada sudėkite cukinijų minkštimą ir vėl kelias minutes patroškinkite. Galiausiai įberkite druskos, pipirų, džiovintų česnakų ir šaukštą grietinės. Troškinkite 1-2 minutes. Įdaras paruoštas.
  4. Cukinijų laivelius pabarstykite trupučiu druskos ir pripildykite juos įdaro, tada ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio. Dėkite juos į orkaitę ir kepkite 15 minučių 180° temperatūroje.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...