Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Vištiena su grikiais orkaitėje: paprastas ir skanus receptas
Maistas / Gėrimai

Vištiena su grikiais orkaitėje: paprastas ir skanus receptas

Vištiena su grikiais
Dalintis

Pavargote nuo monotoniškų patiekalų? Ieškote naujo ir įdomaus sprendimo pietums ar vakarienei? Išbandykite orkaitėje gaminti vištieną su grikiais! Tai ne tik nepaprastai skanu, bet ir labai paprasta. Viskas, ko jums reikia, yra keli lengvai prieinami ingredientai ir šiek tiek laisvo laiko.

Sudedamosios dalys:

  • 250 g grikių kruopų;
  • 6 viščiukų blauzdelių;
  • 150 g svogūnų;
  • 200 g morkų;
  • 2 šaukštai pomidorų pastos;
  • 1-2 skiltelės česnako;
  • 1 šaukštelis paprikos;
  • 1 šaukštelis džiovintų žolelių;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 1 valgomasis šaukštas majonezo;
  • 3-4 šaukštai aliejaus (kepimui);
  • 500 ml verdančio vandens.

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros.
  2. Nuplaukite grikius ir 15 minučių pamirkykite šaltame vandenyje.
  3. Svogūną ir morką supjaustykite kubeliais.
  4. Vištieną apkepkite augaliniame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą.
  5. Į vištieną sudėkite svogūną ir morką ir kepkite dar 5 min.
  6. Sudėkite pomidorų pastą, papriką, česnaką, druską ir pipirus ir gerai išmaišykite.
  7. Sudėkite grikius, majonezą ir verdantį vandenį ir išmaišykite.
  8. Viską sudėkite į kepimo indą ir kepkite orkaitėje 50-60 minučių.
  9. Likus 10 minučių iki kepimo pabarstykite patiekalą džiovintomis žolelėmis.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...