Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Įvardytas pagrindinis kiaušinių pavojus. Tai visai ne cholesterolis

1 min. skaitymo

Daugelis sveikų žmonių nevalgo kiaušinių, nes baiminasi padidėjusio cholesterolio kiekio. Tačiau baimių yra kur kas daugiau.

Mitybos specialistė Liudmila Mikitiuk įspėjo, kad ant lukšto gali gyventi, aktyviai augti ir daugintis pavojingas mikroorganizmas – salmonelės, pažeidžiančios virškinimo traktą, o sunkiais atvejais ir kitus organus.

Bakterija nebijo žemos temperatūros ir kiaušinio paviršiuje gali išlikti iki mėnesio. Rūkymas ir sūdymas taip pat niekaip netrukdo salmonelėms. Tačiau nemanykite, kad ji yra nepažeidžiama: mikrobas iš karto žūsta verdant.

Kiaušinių nerekomenduojama plauti iš anksto, geriau tai daryti prieš pat virimą, kad nebūtų sunaikintas natūralus apsauginis barjeras. Svarbiausia – kiaušinius būtinai reikia termiškai apdoroti: kepti arba virti.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus