Daugelis žmonių, virdami bulves, pastebi susidarančias putas. Daugelis jas nugriebia. Tačiau ar tai būtina? Ekspertai atskleidžia tiesą.
Skirtingai nei verdant mėsą, kai putos susidaro dėl baltymų krešėjimo, verdant bulves jos atsiranda dėl krakmolo išsiskyrimo. Šios putos yra visiškai nekenksmingos ir neturi jokios įtakos bulvių skoniui ar kokybei.
„Nereikia jaudintis dėl putų, susidarančių verdant bulves. Jos neturi jokių pavojingų junginių ir yra visiškai saugios“, – teigia maisto technologas.
Be to, putų nuėmimas verdant bulves nėra būtinas ir estetiniu požiūriu. Verdant sriubą ar sultinį, putas rekomenduojama nuimti, kad pagerėtų patiekalo išvaizda. Tačiau verdant bulves, putos pasišalina savaime, vandens nupylimo metu.
Tačiau yra viena išimtis. Jei bulvės yra sriubos ingredientas, putas rekomenduojama nuimti, kad sriuba būtų skaidresnė ir estetiškesnė.
Apibendrinant:
- Putos, susidarančios verdant bulves, yra nekenksmingos.
- Jų nuėmimas nėra būtinas, nebent bulvės yra sriubos ingredientas.