Greitai sūdyti (arba mažai sūdyti) agurkai – tikra vasaros klasika. Jų skoniui sunku atsispirti, o tokį užkandį gali pasigaminti kiekvienas. Siūlome du populiarius receptus, kurie padės vos per keliolika valandų mėgautis traškiais ir kvapniais agurkais.
Turinys
1. Greitai sūdyti agurkai su gazuotu vandeniu (paruošiama per 12 valandų)
Šis būdas itin greitas, o agurkai išeina labai traškūs.
Jums reikės:
- 1 kg nedidelių agurkų;
- 4 didelių česnako skiltelių;
- 2 arbatinių šaukštelių cukraus;
- 2 valgomųjų šaukštų druskos;
- 1 ryšelio šviežių krapų;
- 1 litro gazuoto mineralinio vandens.
Gaminimas:
- Pirmiausia paruoškite agurkus: kruopščiai juos nuplaukite, nupjaukite galiukus ir keliose vietose subadykite dantų krapštuku. Taip jie geriau įsisavins sūrymą.
- Susmulkinkite krapus ir česnaką.
- Į stiklainį ar kitą patogų indą sluoksniais dėkite agurkus, smulkintus krapus ir česnakus.
- Sūrymui paruošti gazuotame vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų. Užpilkite juo agurkus.
- Uždenkite indą ir laikykite šaldytuve. Po 12 valandų agurkai bus paruošti valgyti.
2. Klasikinis greitai sūdytų agurkų receptas
Tradicinis receptas, kuriam nereikia gazuoto vandens.
Jums reikės:
- 1 kg agurkų;
- 1 didelio ryšelio šviežių krapų (su kotais ir žiedynais);
- 1 česnako galvutės;
- 1 nubraukto valgomojo šaukšto druskos (1 litrui vandens).
Gaminimas:
- Gerai nuplaukite agurkus. Česnaką nulupkite ir skilteles perpjaukite pusiau arba šiek tiek įpjaukite.
- Į švaraus stiklainio dugną dėkite dalį krapų, tuomet sluoksniuokite agurkus. Tarp agurkų įdėkite likusius krapus ir česnako skilteles (litrui talpos reikėtų maždaug 5–6 skiltelių).
- Į stiklainį įberkite nubrauktą valgomąjį šaukštą druskos.
- Užpilkite agurkus verdančiu vandeniu, kad apsemtų.
- Švelniai pavartykitę stiklainį, kad druska ištirptų. Palikite agurkus neuždengtus kambario temperatūroje maždaug parai.
- Po paros dėkite stiklainį į šaldytuvą dar bent 12 valandų, kad agurkai atvėstų ir skonis galutinai susiformuotų. Mėgaukitės!