Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Dvisluoksnis graikinių riešutų pyragas su uogiene – paprastas, minkštas ir gardus

Dvisluoksnis pyragas
2 min. skaitymo

Šis paprastas dvisluoksnis pyragas – tikras nostalgijos skanėstas: minkštas, lengvas ir kvapnus graikiniais riešutais bei namine uogiene. Pirmasis sluoksnis yra sodrus ir sultingas dėl riešutų ir pieno, o antrasis – minkštas ir purus kaip debesis. Kartu jie sukuria tobulą skonių derinį, kurį galite paruošti sekmadienio pietums, šventei ar popietės arbatai.

Ingredientai

1-asis biskvito sluoksnis:

  • 2 kiaušiniai
  • 2 puodeliai miltų
  • 2 puodeliai cukraus
  • 2 puodeliai maltų graikinių riešutų
  • 2 puodeliai pieno
  • 1 puodelis aliejaus
  • 1 pakelis kepimo miltelių

2-asis biskvito sluoksnis:

  • 4 kiaušiniai
  • 4 šaukštai cukraus
  • 3 šaukštai aliejaus
  • 4 šaukštai miltų

Dengimui:

  • Jūsų pasirinkta uogienė (abrikosų arba mišri)
  • Malti graikiniai riešutai pabarstymui
Graikiškas pyragas
Graikiškas pyragas

Paruošimas

1-asis biskvito sluoksnis: Kiaušinius ir cukrų išplakite iki putų, tada sudėkite graikinius riešutus, pieną ir aliejų. Galiausiai įmaišykite miltus su kepimo milteliais. Supilkite mišinį į kepimo formą (įprastos orkaitės skardos dydžio) ir kepkite apie 15 minučių 200 °C temperatūroje.

2-asis biskvito sluoksnis: Tuo tarpu paruoškite antrą sluoksnį. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų ir išplakite baltymus iki standžių putų. Trynius išplakite su cukrumi iki putų, tada supilkite aliejų ir miltus. Galiausiai atsargiai įmaišykite baltymų putas. Iškepus pirmajam sluoksniui, ant jo supilkite antrąjį mišinį ir kepkite dar 10 minučių 200 °C temperatūroje.

Kai pyragas šiek tiek atvės, aptepkite jį pasirinkta uogiene ir pabarstykite maltais graikiniais riešutais. Prieš pjaustydami leiskite visiškai atvėsti.

Patarimas

Dar gaivesniam skoniui į riešutus galite įberti žiupsnelį cinamono arba vanilinio cukraus. Rinkitės šiek tiek rūgščią uogienę (pavyzdžiui, abrikosų arba aviečių), nes ji gražiai subalansuoja pyrago saldumą.

Dvisluoksnis graikinių riešutų pyragas su uogiene – paprastas, bet prabangus desertas, stebinantis minkšta tekstūra ir sodriu skoniu. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko naminio, saldaus ir greitai paruošiamo.

Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.