Dažniausiai mėsos kepimas nėra pats lengviausias procesas. Priklausomai nuo mėsos rūšies, gabalėlių dydžio ir kepimo būdo, reikės atsižvelgti į daugybę taisyklių ir ypatumų. Tačiau šis receptas viską pakeis, nuo šiol kepsite mėsą su malonumu.
Reikia paimti kelis maždaug centimetro storio kiaulienos gabalus. Mėsos gabalėlius iš abiejų pusių pabarstykite druska, juodaisiais pipirais ir kitais prieskoniais.
Tada ant mažos ugnies pastatykite didelę keptuvę ir ištirpinkite du nedidelius gabalėlius sviesto.
Kai sviestas ištirps, sudėkite mėsos gabalėlius ir kepkite juos iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Kai jie iškeps, išimkite juos iš keptuvės.
Po to į tą pačią keptuvę sudėkite vieną smulkiai supjaustytą vidutinio dydžio svogūną ir tris susmulkintas česnako skilteles ir kepkite, kol lengvai apskrus. Tada sudėkite 150 g smulkintų grybų ir minutę pakepinkite. Tada įberkite šaukštelį kvietinių miltų ir gerai išmaišykite. Tada įpilkite 400 ml vištienos sultinio ir išmaišykite.
Įberkite 1 arbatinį šaukštelį druskos (arba mažiau, pagal skonį) ir žiupsnelį juodųjų pipirų. Sudėkite mėsą į padažą ir troškinkite po uždengtu dangčiu 25 minutes.
Patiekite su padažu.
Parašyti komentarą