Kava yra vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Nors ji žinoma dėl savo energijos suteikiančių savybių, ji taip pat gali būti naudinga, jei geriate ją su tinkamais ingredientais.
Rinkitės aukštos kokybės kavos pupeles
Pirmoji sveikos kavos gaminimo taisyklė – rinktis aukštos kokybės kavos pupeles. Geriausia rinktis ekologiškas, žinomų, patikimų gamintojų pupeles.
Nedėkite cukraus
Cukrus yra vienas didžiausių sveikos kavos priešų. Jis turi daug kalorijų ir gali prisidėti prie svorio augimo, diabeto ir kitų sveikatos problemų. Vietoj cukraus pabandykite dėti natūralių saldiklių, pavyzdžiui, medaus, agavų arba stevijos.
Venkite dirbtinės grietinėlės
Dirbtinė grietinėlė turi daug kalorijų ir nesveikų ingredientų. Pabandykite naudoti natūralias alternatyvas be laktozės, pavyzdžiui, migdolų, kokosų ar avižų pieną.
Naudokite cinamoną
Cinamonas yra natūralus prieskonis, kuris gali suteikti skonio ir padidinti naudą. Jame gausu antioksidantų ir jis padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Taigi, į kavą įmaišę cinamono, galite sumažinti uždegimą organizme, sustiprinti imuninę sistemą ir sumažinti širdies ligų riziką.
Žinokite tinkamą kiekį
Nors kava gali būti sveikas gėrimas, svarbu nepersistengti. Geriant per daug, gali sutrikti miegas, atsirasti nerimas ir kitų sveikatos problemų. Geriausia apriboti suvartojamos kavos kiekį iki vieno ar dviejų puodelių per dieną ir vengti gerti ją prieš miegą.
Pasirinkite sveiką virimo būdą
Paruošimo būdas taip pat gali turėti įtakos naudai. Rinkitės metodus, kuriems nereikia didelio karščio ar slėgio, nes jie gali sunaikinti kai kuriuos kavos pupelėse esančius antioksidantus ir maistingąsias medžiagas. Geriausia naudoti kavamalę ir naudoti pusiau automatinį kavos aparatą.
Parašyti komentarą