Ne kiekvienas pienas tinka gražiai sodriai putai kavos puodelyje sukurti. Sužinokite, koks pienas netinkamas kavai.
Sojų pienas
Kai šis pienas pilamas į kavą, barista labai rizikuoja, žinodamas, kad jis gali suirti. Saugiausia jį pilti į šaltą kavą ir naudoti kapučinatorių. Skonis yra individualus dalykas, tačiau turėtumėte būti pasiruošę, kad sojų pienas, derinamas su kavos gėrimu, įgaus gana keistą žemės skonį.
Kokosas
Kokosų piene yra mažai baltymų ir daug cukraus bei riebalų, todėl nėra lengva jį išplakti iki putų. Jei vis dėlto nuspręsite išbandyti šį pieną latte kavai, pažiūrėkite į pakuotę. Ten turi būti parašyta, kad šis kokosų pienas yra skirtas plakimui, kokteiliams ar latte kavai.
Žirnių pienas
Galite surizikuoti ir įsipilti tokio pieno į kavą – jo baltymų ir riebalų sudėtis panaši į nenugriebto pieno produktų sudėtį, tačiau plakant putas gali kilti rimtų problemų.
Anakardžių pienas
Anakardžių pienas, kaip ir dauguma riešutų porūšių pieno, turi daug riebalų. Tai labai padeda pagerinti kavos skonį ir išgauti malonesnę tekstūrą, tačiau, siekiant šio efekto, latte turėtų būti ruošiama žemesnėje temperatūroje, kad nepakistų skonis.
Migdolų pienas
Neriebų riešutų pieną daug sunkiau išplakti. Be to, kartais migdolų pienas būna toks rūgštus, kad nuo karščio riebalai gali atsiskirti tiesiai puodelyje, tačiau, nepaisant to, baristos pripažįsta, kad jis yra vienas geriausių, tinkančių į kavos gėrimą.
Avižų pienas
Natūralus saldus avižų pienas jau seniai pelnė visuomenės meilę dėl to, kad puikiai dera su kava. Be kita ko, šis pienas gerai putoja dėl jame esančių vandenyje tirpių skaidulų.
Šaltinis: Sports.kz
Sakyciau buliaus pieno
Rekomenduoju, išgėrus kavos puodelį, po to išgerkite 3 puodelius gryno nesaldinto vandens, kadangi kava pašalina skysčius iš organizmo ir kalcį. Geriau iš viso atsipratinti nuo priklausomybės kavai ir gerti t i k gryną kambario temperatūros nesaldytą vandenį.