Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl bananai greitai juoduoja? Štai kaip išvengti vaisių pernokimo namuose

1 min. skaitymo

Kad bananai nepatamsėtų anksčiau laiko, juos reikėtų laikyti atokiau nuo etileno šaltinių. Šias dujas nokimo proceso metu išskiria visi vaisiai. Etilenas pagreitina žievelės spalvos pasikeitimą, dėl kurio žievelės spalva iš geltonos tampa ruda arba juoda. Šiam procesui ypač jautrūs bananai, todėl jie genda greičiau nei obuoliai ir kriaušės.

Bananams netinka pernelyg šilta ir drėgna aplinka, tačiau netinka ir šaldytuvas. Reikėtų rasti sausą ir vėsią vietą. Tamsi virtuvės spintelė yra puiki išeitis.

Norint prailginti galiojimo laiką, rekomenduojama bananų kekes apvynioti maistine plėvele arba plastikiniu maišeliu. Tai padės išvengti per didelio sunokimo dėl pačių bananų išskiriamo etileno.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus