Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar verdant mėsą būtina nusunkti „pirmąjį vandenį / nuovirą“. Prisiminkite tai
Maistas / Gėrimai

Ar verdant mėsą būtina nusunkti „pirmąjį vandenį / nuovirą“. Prisiminkite tai

Ar verdant mėsą reikia nusunkti vandenį
Dalintis

Egzistuoja nuomonė, kad pirmajame vandenyje yra daug nešvarumų. Geram mėsos sultiniui svarbu daug dalykų – mėsos pasirinkimas, vandens kokybė, produktų proporcijos, virimo temperatūra. Ir, žinoma, virimo subtilybės. Daugelis šefų yra tvirtai įsitikinę, kad vandens nupilti nereikia.

„Taip elgdamiesi prarandate sultinio sodrumą. Jį nusunkti reikėtų tik tuo atveju, jei turite tulžies pūslės, skrandžio ir kasos problemų.

Kitais atvejais – prasmės nėra. Yra nuomonė, kad pirmajame vandenyje yra daug nešvarumų, tačiau jie visi išplaukia su putose esančiais koaguliuotais baltymais. Taip pat geriau nusunkti pirmąjį vandenį, jei mėsa yra prastos kokybės, tačiau tokios mėsos geriau išvis nevirti“, – aiškina ekspertai.

Kitas dalykas – putas reikia šalinti nuolat, ne tik pradžioje.

Taip pat būtinai pašalinkite tas putas, kurios prilipo prie puodo sienelių. Riebalus, kurie verdant iškyla į viršų, taip pat geriau pašalinti.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...