Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar reikia nupilti raugintų kopūstų sūrymą? Privalote tai žinoti
Maistas / GėrimaiPatarimai

Ar reikia nupilti raugintų kopūstų sūrymą? Privalote tai žinoti

Raugintų kopūstų sultys
Dalintis

Po raugintų kopūstų rauginimo stiklainyje, kibire ar kitame inde po kurio laiko pradeda formuotis sultys. Paaiškiname, ar būtina nupilti raugintų kopūstų sūrymą.

Pasak kulinarijos ekspertų, visos raugintiems kopūstams reikalingos sultys lieka stiklainyje. Kad kopūstai gerai raugtųsi ir išeitų skanūs, jie turi būti visiškai apsemti sūrymu, būtent jame daržovės įgauna reikiamų savybių.

Jei sūrymo bus nepakankamai, susidarys nuosėdos ir kopūstų nebus galima valgyti. Taip gali atsitikti dėl įvairių priežasčių, tarp jų – sūdytų kopūstų veislės ypatumų, daug morkų, kurių buvo įdėta į kopūstus, ir pan. Jei rauginant kopūstai neduoda sulčių, jie paprasčiausiai sugenda, pasidengia apnašomis, išdžiūsta, kopūstus galima tiesiog išmesti.

Jei rauginimo metu kopūstai nėra labai sultingi arba dalis sūrymo išteka, būtina įpilti arba sūrymo, arba virinto vandens.

Sūrymas, jei kopūstai rauginami teisingai, turi išsilieti per kraštus. Jo niekada negalima išpilti. Reikėtų pašalinti tik putas, kurios susidaro rauginimo pradžioje.

Raugintus kopūstus laikykite šaldytuve arba vėsioje patalpoje.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Pjaustymo lentelės plovimas

Neplaukite pjaustymo lentelės plovikliais. Šių dviejų natūralių ingredientų pakanka

Pjaustymo lentelė – neabejotinai vienas dažniausiai virtuvėje naudojamų daiktų, tačiau jos priežiūrai...