Po raugintų kopūstų rauginimo stiklainyje, kibire ar kitame inde po kurio laiko pradeda formuotis sultys. Paaiškiname, ar būtina nupilti raugintų kopūstų sūrymą.
Pasak kulinarijos ekspertų, visos raugintiems kopūstams reikalingos sultys lieka stiklainyje. Kad kopūstai gerai raugtųsi ir išeitų skanūs, jie turi būti visiškai apsemti sūrymu, būtent jame daržovės įgauna reikiamų savybių.
Jei sūrymo bus nepakankamai, susidarys nuosėdos ir kopūstų nebus galima valgyti. Taip gali atsitikti dėl įvairių priežasčių, tarp jų – sūdytų kopūstų veislės ypatumų, daug morkų, kurių buvo įdėta į kopūstus, ir pan. Jei rauginant kopūstai neduoda sulčių, jie paprasčiausiai sugenda, pasidengia apnašomis, išdžiūsta, kopūstus galima tiesiog išmesti.
Jei rauginimo metu kopūstai nėra labai sultingi arba dalis sūrymo išteka, būtina įpilti arba sūrymo, arba virinto vandens.
Sūrymas, jei kopūstai rauginami teisingai, turi išsilieti per kraštus. Jo niekada negalima išpilti. Reikėtų pašalinti tik putas, kurios susidaro rauginimo pradžioje.
Raugintus kopūstus laikykite šaldytuve arba vėsioje patalpoje.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą