Mitybos ekspertai pasidalijo svarbia informacija apie tai, kokių maisto produktų nereikėtų laikyti šaldytuve tradiciniu būdu. Tai gali būti ne tik nenaudinga, bet ir kelti tam tikrą pavojų sveikatai.
Kiaušiniai yra vienas iš tokių produktų. Padidėjusi drėgmė šaldytuve sudaro idealias sąlygas pavojingiems mikroorganizmams daugintis. Kiaušiniai turi akytus lukštus, todėl į jų vidų gali patekti kenksmingų bakterijų. Specialistai rekomenduoja kiaušinius laikyti šaldytuvo duryse, kur yra specialios šiam produktui skirtos kameros. Prieš dedant kiaušinius, svarbu kruopščiai nuplauti laikymo vietą vandeniu ir actu, kad būtų pašalinti galimi pavojai.
Bananai ir pomidorai taip pat neturėtų būti dedami į šaldytuvą. Nors tai gali atrodyti neįprasta, maisto saugos ekspertai teigia, kad dėl didelės drėgmės ant šių maisto produktų gali atsirasti pelėsis, kuris pagreitina jų gedimą. Bananus ir pomidorus geriausia laikyti sausoje, tamsioje vietoje kambario temperatūroje.
Sūris yra dar vienas produktas, kuriam reikia ypatingo požiūrio į laikymą. Jei sūris vis dėlto patenka į šaldytuvą, svarbu naudoti hermetišką indą ar pakuotę. Priešingu atveju ji gali tapti palankia terpe įvairiems kenksmingiems mikroorganizmams.
Šios rekomendacijos padės išlaikyti maistą šviežią ir išvengti galimo pavojaus sveikatai.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą