Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Apelsinų žievelės – ne šiukšlės, o tikras desertų lobis
Maistas / Gėrimai

Apelsinų žievelės – ne šiukšlės, o tikras desertų lobis

Apelsinų žievelės su cukrumi
Dalintis

Daugelis žmonių yra įpratę išmesti apelsinų žieveles, net nesusimąstydami, kad iš jų galima pasigaminti gardžių ir kvapnių cukruotų vaisių. Jos yra traškios, saldžios ir daug sveikesnės už parduotuvėje pirktus saldumynus. Jų paruošimas nereikalauja didelių išlaidų ar sudėtingų įgūdžių.

Priežastis paprasta: apelsinų žievelėse yra pektino, kuris gerina virškinimą, ir eterinių aliejų, stiprinančių imuninę sistemą.

Kaip pasigaminti cukruotus vaisius?

Pirmiausia nulupkite keturis apelsinus, nupjaukite tik oranžinę žievelės dalį, nes baltasis sluoksnis prideda kartumo. Supjaustytas juosteles ar kvadratėlius užpilkite šaltu vandeniu ir mirkykite tris dienas, kas 8-10 valandų keisdami vandenį. Tai padės pašalinti nepageidaujamą kartumą.

Tada žievelę virkite sirupe (1 puodelis vandens ir 2 puodeliai cukraus) ant silpnos ugnies 20 minučių, kol ji taps skaidri ir minkšta. Tada sudėkite cukatas ant kepimo popieriaus ir palikite džiūti 6-8 valandas.

Tobulų cukruotų vaisių paslaptys

Norėdami išgauti sodresnį skonį, į sirupą galite įdėti žvaigždinio anyžiaus arba cinamono lazdelę. Cukruotus vaisius geriausia laikyti stikliniame indelyje su sandariu dangteliu, kad jie išliktų traškūs iki mėnesio. Jei odelė per kieta, ją galima dar 1-2 valandas džiovinti 50 °C temperatūros orkaitėje.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

1 Komentaras

guest
1 Komentaras
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Kestas
Kestas
prieš 3 mėnesių

Apelsinų žievės yra paskutinis nuodas, nes apelsinai purškiami su koncervantais kad vaisius negestų. Aišku tai negalioja jei pats nusiskinsi juos nuo medžio. Taip pat tai nekenkia pačiam vaisiui

Panašūs straipsniai
Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...