Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl namuose keptos bulvytės nebūna traškios: technologijų paslaptys
Maistas / Gėrimai

Kodėl namuose keptos bulvytės nebūna traškios: technologijų paslaptys

Skanios ir traškios bulvytės
Dalintis

Daugelis žmonių mano, kad bulvytės yra tik šaldytas pusfabrikatis, tačiau kodėl namuose jos niekada nebūna tokios traškios kaip restoranuose? Pasirodo, tai susiję ne su ingredientais, o su specialia kepimo technologija.

Pagrindinė paslaptis

Kad bulvytės būtų puikios tekstūros, jos apdorojamos keliais etapais. Vienas svarbiausių – mirkymas verdančiame vandenyje, pridedant gliukozės. Tai ne tik suteikia bulvytėms auksinę spalvą, bet ir kepant sukuria švelnią karamelizuotą plutelę.

Kaip pasigaminti traškias bulvytes namuose?

Pasirinkite tinkamas bulves – geriausiai tinka daug krakmolo turinčios veislės.

Mirkymas saldžiame vandenyje – sumaišykite vandenį su cukrumi ir druska (1:1) ir palikite supjaustytas bulves 30 minučių.

Virimas – 3-4 minutes virkite bulves vandenyje su šaukštu medaus arba gliukozės.

Užšaldymas – prieš kepant bulves bent 4 valandas užšaldykite -18 °C temperatūroje. Taip krakmolas susikristalizuoja ir bulvės iškepa tolygiai.

Kepkite dviem etapais – pirmą kartą ant vidutinės ugnies, kol bulvės iškeps iki pusės, o antrą kartą – maksimalioje temperatūroje, kad susidarytų traški plutelė.

Kodėl neturėčiau praleisti šaldymo?

Jei bulves pradėsite kepti iškart po virimo, drėgmė nespės tolygiai išgaruoti ir jos liks šlapios viduje. Todėl šis žingsnis yra labai svarbus, kad bulvės būtų puikios tekstūros.

Dabar jau žinote, kaip pasigaminti tokias pat skanias bulvytes kaip restoranuose! Išbandykite ir būsite nustebinti rezultato.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...