Daugelyje pyragų receptų yra degtinės ir kitų alkoholinių gėrimų. Nors tai gali atrodyti netradiciška, patyrę virėjai pripažįsta unikalų šio neįprasto ingrediento potencialą. Pasirodo, kad tešla su degtine – raktas į skanų ir sodrų kepinį. Būtent šis komponentas gali būti tas, dėl kurio draugai pavydės jūsų kulinarinio kūrinio.
Kodėl į tešlą reikia įpilti degtinės?
Į saldžius kepinius virėjai rekomenduoja įpilti romo arba konjako, o į pikantiškus – paprastos degtinės.
Priežastys, kodėl į kepinius reikėtų įpilti alkoholio:
- Dėl greito alkoholio garavimo aukštesnėje temperatūroje tešla tampa puresnė. Dėl šio proceso padidėja kepinių trapumas, todėl kepiniai tampa lengvesnės tekstūros.
- Į tešlą įpylus degtinės, gali labai pagerėti jos kildinimo savybės. Taip išsprendžiama dažna plokščių ir nukritusių kepinių problema.
- Traškūs kepiniai (pavyzdžiui, ananasai ar čeburekai) išeis traškesni.
- Pyragaičiai neišdžius ir ilgiau pastovės, jei į tešlą įpilsite šiek tiek alkoholio.
- O pyragaičiai ir keksiukai iškeps lengviau ir atrodys tolygiai bei apetitiškai.
- Nedidelis kiekis aromatizuoto alkoholio, pavyzdžiui, romo ar brendžio, pagerina tešlos skonį.
Kada ir kiek įpilti alkoholio?
Specialistai rekomenduoja kiekvienam kilogramui tešlos įpilti nuo vieno arbatinio šaukštelio iki vieno valgomojo šaukšto alkoholio.
Į mielinę tešlą degtinės reikėtų įpilti jau pakilusios tešlos stadijoje kartu su kiaušiniais ir aliejumi, prieš persijojant ten miltus. Į mielinę tešlą be mielių degtinės rekomenduojama įpilti minkymo metu ir tada leisti jai pailsėti.
Be to, nesijaudinkite, alkoholio nė trupučio neliks, nes jis karštyje labai greitai išgaruos.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą